1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ceyda Karan ve Çetinkaya’ya Kötü Haber
Ceyda Karan ve Çetinkaya’ya Kötü Haber

Ceyda Karan ve Çetinkaya’ya Kötü Haber

Hedef gösterildiklerini iddia eden Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya’nın Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya hakkında dava açılması talebi reddedildi.

05 Mart 2015 Perşembe 21:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Charlie Hebdo’nun iğrenç kapaklarını köşelerinde yayınlamalarının ardından Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya tarafından hedef gösterildiklerini iddia ederek suç duyurusunda bulunan Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya’nın başvurusunu mahkeme “kovuşturmaya gerek yok” diyerek reddetti.

Mahkeme, Rıdvan Kaya’nın açıklamalarını düşünce ve ifade özgürlüğü bağlamında değerlendirdi.

Karan ve Çetinkaya, Rıdvan Kaya’dan “suç işlemeye alenen tahrik etme, iftira, halkı kin ve düşmanlığa karşı tahrik” suçunu işlediği gerekçesiyle şikayetçi olmuşlardı. Mahkeme, düşünce, kanaat, ifade ve basın özgürlüğünü içeren maddelerden hareketle kovuşturmaya gerek bulunmadığına karar verdi. İfade özgürlüğünün “demokratik toplumlarda” bir ölçüt olarak kabul edilmesi gerektiğini ve hatta bu özgürlüğün belirli bir ölçüde abartmayı ve tahriki de içerebileceğini belirtti.

Rıdvan Kaya, Charlie Hebdo’nun kapaklarını köşelerinden yayınlayan Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya’ya bir saldırı olursa üzülmeyeceğini ifade etmiş ve haklarında yapılan suç duyurusu eylemi sırasında yaptığı konuşmada “Bazı kardeşlerimiz birazdan suç duyurusunda bulunacaklar! Ben suç isnadında bulunmuyorum! Yargılanmalarını falan değil, cezalandırılmalarını talep ediyorum.” demişti ve “Saldırıya uğrarlarsa, saldırıyı amasız şartsız kınayanlardan olmayacağım” diye eklemişti.

Rıdvan Kaya, konuyla ilgili T24’e verdiği röportajda da “Bu kadar yoğun bir saldırı ortasında Charlie Hebdo’ya ifade özgürlüğü adına destek verme çabası içine giren insanların hiçbir şekilde samimi olduklarına inanmıyorum ve bunu Müslümanlara düşmanlıklarından yaptıklarını düşünüyorum. Dolayısıyla şiddet eylemine maruz kalırlarsa kınamayacağım…” ve “Biz zulmedenlerle mücadele ederiz. Eğer o mücadelenin belli aşamalarında şiddet gerekiyorsa şiddet de uygulanır.”  demişti.

ceyda-karan-ve-hikmet-cetinkaya-ridvan-kaya-suc-duyurusu03.jpg

ceyda-karan-ve-hikmet-cetinkaya-ridvan-kaya-suc-duyurusu02.jpg

ceyda-karan-ve-hikmet-cetinkaya-ridvan-kaya-suc-duyurusu04.jpg

ceyda-karan-ve-hikmet-cetinkaya-ridvan-kaya-suc-duyurusu01.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum