1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çevreyi Kirletene 50 TL Ceza Kesilecek
Çevreyi Kirletene 50 TL Ceza Kesilecek

Çevreyi Kirletene 50 TL Ceza Kesilecek

Artık sokağa rastgele elindeki kağıt, pet şişe, poşet ve izmarit ve diğer her türlü çöp atana 50 lira para cezası verilecek.

04 Temmuz 2012 Çarşamba 12:45A+A-

Tütün ürünlerini; kamu binalarının kapalı alanlarında, birden çok kişinin girebileceği binaların kapalı alanlarında, taksiler de dahil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında, ilk ve orta öğrenim kurumlarının, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında, lokantalar, kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde tüketenler ile spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerlerde kullananlar Kabahatler Kanunu'na göre cezalandırılacak.

Çevreye izmarit, paket, ağızlık, kağıt ve benzeri atıkları atanlara kamu görevlileri ve belediye zabıta görevlilerince 50 TL para cezası verilecek. Kişi, çevre kirliliğini derhal giderirse para cezasına çarptırılmayacak.

NARGİLE SATIŞINA DA SINIRLAMA

Kanunla nargile satışına da sınırlama getirildi. Buna göre artık 18 yaşından küçüklere nargile satışı yapılamayacak.

Nargile şişelerinin üzerine de sigara paketlerinde olduğu gibi, tütün ürünlerinin zararlarını belirten resimli ve Türkçe yazılı uyarılar konulacak.

HABERE YORUM KAT