1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çevik Bir Suçu Karadayı'ya Yıktı
Çevik Bir Suçu Karadayıya Yıktı

Çevik Bir Suçu Karadayı'ya Yıktı

28 Şubat2ın 1 numaralı sanığı Çevik Bir, kendisinin suçsuz olduğunu, esas suçlunun Karadayı olduğunun öne sürdü.

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:02A+A-

28 Şubat soruşturmasının 1 numaralı zanlısı tutuklu Çevik Bir, kendisinin emir komuta zinciri içinde görev yaptığını belirterek dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hakkında suç duyurusunda bulundu.

28 ŞUBAT soruşturmasında sona gelinirken bir numaralı sanık olan dönemin Genelkurmay 2’nci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir’den sürpriz suçlama geldi. Çevik Bir, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nde soruşturmayı yürüten Mustafa Bilgili’ye bir dilekçe gönderdi. Bir, kendisinin 2’nci Başkan olarak sadece karargahtan sorumlu olduğunu ifade ederek, gerçek sorumlunun dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin iddianameyi yazma aşamasında sona geldiği ifade edildi. Bilgili’nin yeni bilgi ve deliller doğrultusunda ikinci bir iddianame daha hazırlayacağı kaydedildi. İkinci iddianame hazırlanmasında gelen sürpriz ihbarların etkili olduğu kaydedildi. Bunlardan en dikkat çekeni ise Çevik Bir’den geldi. Cumhuriyet’in haberine göre, yaklaşık 8 aydır Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Çevik Bir, avukatı aracılığıyla savcılığa bir dilekçe gönderdi. Dilekçede, İsmail Hakkı Karadayı’nın suçlandığı belirtildi.  Çevik Bir dilekçesinde, Genelkurmay 2’nci Başkanı’nın sadece karargahtan sorumlu olduğunu, diğer kuvvet komutanlıklarına emir verme yetkisinin bulunmadığını söyledi.

Çevik Bir, görevini emir-komuta zinciri içinde yaptığının altını çizerek, Karadayı’nın haberi olmadan bu çalışmaların yapılmayacağını vurguladı. Çevik Bir, savcılık ifadesinde de   REFAHYOL hükümetini devirmeye çalışmadıklarını belirterek MGK kararları doğrultusunda görevini yaptığını ve çalışmalardan ı Karadayı’nın haberi olduğunu anlatmıştı. Savcı Bilgili’nin 60’ı tutuklu 90 kişiye darbeye teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis isteyeceği kaydedildi. (star)

HABERE YORUM KAT