1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cerablus'a Giren Direnişçilerden Ders Olacak Duyarlılık
Cerablus'a Giren Direnişçilerden Ders Olacak Duyarlılık

Cerablus'a Giren Direnişçilerden Ders Olacak Duyarlılık

Cerablus'a giren direniş birliklerinin sokaklarda uyuduğu görüldü. Bunun nedenini ise bölgedeki bir asker şu ifadelerle açıkladı: "Biz işgalci değiliz, biz Suriye'nin kendi evlatlarıyız ve evlerin camından içeriye bile bakmıyoruz.".

26 Ağustos 2016 Cuma 11:36A+A-

Türkiye'nin Cerablus'tan IŞİD'i temizlemek için başlattığı operasyon tüm hızıyla sürerken, harekata katılan direniş birlikleri Cerablus'a batı ve güney cephesinden girdi. Direniş güçleri, Cerablus ilçe merkezinde kontrolü ele geçirdi. Harekat sırasında TSK'da can kaybı olmazken, iki direniş mensubu şehit oldu.

Kontrol tamamen direnişçilerde

Cerablus ilçe merkezi de direnişçilerin kontrolüne geçti. Direnişçiler, saat 19.30'dan itibaren Cerablus'un tamamını ele geçirdiğini açıkladı. Operasyonun ardından ilçeye giren direnişçi askerlerin sokakta uyuduğu anlar ve sokakta uyumalarının nedenindeki detay ise dikkatleri çekti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre direniş birlikleri, bölgedeki evlere girmemek üzere kesin emir aldıklarını ve ilk aşamada bahçelere dahi yaklaşmayacaklarını açıkladı. Diriliş Postası'ndaki habere göre; IŞİD'in girdiği her kasabada evleri yağmaladığını hatırlatan yerel kaynaklar, direnişçilerden hiç kimsenin evlere yanaşmadığını dile getirdi. Cerablus'a giren direnişçilerden Abdülaziz, "Biz işgalci değiliz, biz Suriye'nin kendi evlatlarıyız ve evlerin camından içeriye bile bakmıyoruz. Buraya işgal etmeye, yağmalamaya gelmedik, burayı teröristlerden temizleyip hürriyetine kavuşturmak tek amacımız." dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum