1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cerablus Çarşısında Bayram Yoğunluğu
Cerablus Çarşısında Bayram Yoğunluğu

Cerablus Çarşısında Bayram Yoğunluğu

Suriye’nin Cerablus kentinde, Kurban Bayramı öncesi çarşı ve pazarlarda yoğunluk yaşanıyor.

10 Eylül 2016 Cumartesi 16:37A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri’nce Suriye'nin kuzeyindeki tehditlere karşı başlatılan “Fırat Kalkanı” isimli harekâtın yürütüldüğü ilk merkez Cerablus'ta hayat normale dönüyor.

Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolü ele almasının ardından Cerablus'ta, Kurban Bayramı öncesi sokaklar ve pazarlar hareketlendi.

Kentin en işlek caddesi Şehitler'de sokak satıcıları sabah ve akşam saatlerinde tezgâh açıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tezgâhlarda, çoğunlukla kadın ve çocuk kıyafetleri bulunuyor.

Erkekler daha çok market ve manavlardan evlerinin ihtiyacını karşılarken, kadınlar ise çocuklarına bayramlık kıyafet alıyor. Köylerden gelen vatandaşlar ise bayramlık tıraşlarını olup, ekmek ve gıda alışverişi yaptıktan sonra dönüyor.

Çocuklar da harçlıklarıyla bakkallardan soğuk içecek ve dondurma alarak, arkadaşlarıyla sokak aralarında oynuyor.

Ekmek fırınlarında kuyrukların oluştuğu Cerablus sokaklarında vatandaşlar, 2,5 yıl aradan sonra özgürce alışveriş yapmanın keyfini çıkarıyor.

Esnaf Memnun

Sokakta açtığı tezgâhta çocuk kıyafeti satan Muhammed Adil, AA muhabirine, uzun bir aradan sonra yeniden satış yapabildiği için mutlu olduğunu söyledi.

Halkın alım gücünün düşük olduğunu belirten Adil, şunları kaydetti:

“Halk burada bayram alışverişi yapıyor. Ama bazıları da mecburen alıyor, çünkü evleri ve elbiseleri IŞİD tarafından yakılmış. YPG, Menbiç'ten elbise almamıza izin vermiyor. Onun için şimdilik elbiseleri Azez'den getirtiyoruz. Bize uzak ve orada da elbise az olduğu için buraya pahalı geliyor. Ama yine de zorunlu ihtiyaç olduğu için millet alıyor. Milletimiz gerçekten çok sevinçli. Şükürler olsun, insanımız yavaş yavaş geliyor.”.

Esnaf Nasır Hafız Hızri ise yoğunluktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Allah'a şükürler olsun, işler eskisinden çok daha güzel. İnsanlar bayram için alışverişe geliyor, çok mutluyuz.” şeklinde konuştu.

“Kızlarıma Elbise Almak İçin Geldim”

Cerabluslu 41 yaşındaki Mustafa el-Hasen de kızlarına bayramlık almak için çarşıya çıktığını ifade etti.

Son bir yıldır alışveriş yapamadığını anlatan el-Hasen, “3 kızım var, onlara elbise almak için geldim ama çok pahalı. Kızlarıma geçen bayram Azez'den aldığım elbiseleri yine giydireceğim. En küçük kızım benden bayram hediyesi olarak çanta istedi. Onu sevindirmek için parama göre hediye alacağım.” dedi.

HABERE YORUM KAT