Cepheye Dönüş

Cepheye Dönüş

IŞİD ve PYD işgali nedeniyle topraklarını terk eden binlerce Suriyeli, “Fırat Kalkanı” isimli harekâta katılıp işgalcilere karşı savaşmak için cepheye dönüyor.

23 Eylül 2016 Cuma 09:32A+A-

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, “Fırat Kalkanı” isimli harekât, birçok ülkede mülteci durumundaki Suriyelilerin cepheye dönüşünü hızlandırdı. Avusturya, Almanya, Mısır, Suudi Arabistan, İsveç ve diğer pek çok ülkedeki Suriyeliler, topraklarını geri almak için savaşmak üzere Türkiye’nin yolunu tutuyor.

Doğuştan tek kolu olmayan Mustafa Salih, 8 aydır Avusturya’da yaşadığını ve Türkiye askerinin sınırı geçtiği gün tereddüt etmeden dönüş kararı aldığını söyledi.

Bir diğer Suriyeli genç Muhammed Nihat ise Almanya’da bir yılı aşkın süredir yaşadığını ve vatan hasretinin dayanılmaz olduğunu, Türkiye destekli operasyonla köyünün IŞİD’den kurtulma ümidini gördüğü ân cepheye katılma kararı aldığını kaydetti.

Çobanbey doğumlu Mustafa Salih ise Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarında 2 yıl Beşşar Esed rejimine karşı savaştığını, IŞİD’in köylerini işgal etmesiyle birlikte zorunlu olarak Türkiye’ye geçtiğini, ancak bundan sonraki savaşta kendilerini bekleyen asıl tehlikenin PYD olduğunu belirtti.

“4 Bin Kişi Geldi 3 Bin 500'ü Yolda”

Cepheye direnişçi akınına ilişkin bilgiler veren Çobanbey Yerel Meclis Başkanı Semir Alo, “Şu âna kadar 4 bin genç, savaşa katılmak için hazır bekliyor. Şimdiye dek 600 gencimiz aktif olarak farklı gruplara geçiş yaptı. Değişik ülkelerde yaşayan yaklaşık 3 bin 500 Suriyeli de en kısa sürede gelerek cephede yerlerini alacak.” dedi.

Memleketleri çoğunlukla Çobanbey, Tel Abyad, Halep ve İdlib olanların cepheye dönüşlerinin önemli olduğunu kaydeden Alo, “Bu dönüşlerin temelinde Türkiye’ye olan güven yatıyor ve katılımlar artarak devam edecek. IŞİD’e, PYD’ye ve aynı zamanda rejime karşı mücadele devam edecek.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT