1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cephetun Nusra'ya Suriye Halkından Destek
Cephetun Nusraya Suriye Halkından Destek

Cephetun Nusra'ya Suriye Halkından Destek

ABD'nin terör listesine aldığı Suriye muhalefetinden Nusra Cephesi'ne halk yaptığı gösterilerle destek verdi.

18 Aralık 2012 Salı 12:28A+A-

14 Aralık Cuma günü Suriye’nin pek çok bölgesinde yapılan gösterilerde halk direniş grupları arasında ayrım yapmadığını ve tümünü sahiplendiğini gösterdi. Gösterilerde ABD’nin Cephetun Nusra’yı terör listesine alma kararı kınanırken, Suriye’de tek teröristin Esed olduğu haykırıldı.

Konuyla ilgili el-Cezire kanalının haberinde ABD’nin Nusra Cephesini marjinalleştirme çabasının ters teptiği ve Suriye’nin direnişçilerin etkili olduğu her yerinde örgütün popülarite kazandığı vurgulanıyor. Halep’te, Şam’da ve İdlib’te ABD’nin kararı aleyhine ve Nusra lehine gösteriler yapıldığı vurgulanıyor.

Ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib kentinden gösterilerin görüntülerine de yer verilen haberde kendisiyle röportaj yapılan bir direnişçi Nusra’nın liderinin kim olduğunu bilmediğini, Ürdünlü veya bir başka yerden olmasının da önemli olmadığını, savaşanların Suriyeliler olduğunu bildiğini söylüyor ve Irak’tan kardeşlerinin gelip onlarla birlikte savaşmalarını da asla garipsenecek bir şey olarak görmediğini, aynı şeyi kendilerinin de Irak’taki işgale karşı yaptıklarını, bütün Müslümanların tek bir vücut olduklarını vurguluyor. 

Batı’ya karşı büyük bir güvensizlik duyulduğunun altı çizilen haberde yeni oluşturulan geniş tabanlı koalisyonun dünyada kabul görmekle birlikte henüz tüm Suriyelilerin onayını alamadığı hatırlatılıyor. Röportaj yapılan bir kişi koalisyonun kendi yanlarında, mücadele alanına olması gerektiğini söylüyor.

Görüşülen bir başka kişi de Özgür Suriye Ordusunun Batı dayatmalarına razı gelmemesi gerektiğini söylüyor. Şeriat’tan ve İsrail’e karşı mücadeleden asla taviz verilmemesi gerektiğini ifade ediyor.

Haberin devamında halkın artık uluslararası kamuoyundan destek istemediğini, tampon bölge ve silah talebinde de bulunmadığını, sadece kendilerine müdahale edilmemesi çağrısını yükselttikleri dile getiriliyor. Batı müdahalesine hayır vurgusunun öne çıktığı hatırlatılıyor. 

Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT