1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cephelerin 'Çatı Aday' İsyanı
Cephelerin 'Çatı Aday' İsyanı

Cephelerin 'Çatı Aday' İsyanı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun adaylığı konusunda MHP ile uzlaştı. Ancak partideki ulusalcı ve solcu cepheler karara tepkili. Tepkilerin ardından CHP yönetimi milletvekillerine "konuşmayın" uyarısı yaptı.

16 Haziran 2014 Pazartesi 18:05A+A-

Ulusalcı kanatta yer alan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter Aljazeera'ye yaptığı açıklamada "Kolay siyaset yapma yolu seçildi. Cumhuriyetle savaşan Başbakan'ın kulvarında yol alan bir aday seçildi. Yanlış bir tercih yapıldı. Sözün bittiği noktadayız. Bu CHP'nin intiharıdır" diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de "Doğru bir aday değil, CHP'nin çatısına uygun değil, bu aday CHP örgütlerini ayağa kaldıramaz" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın ile Tunceli Miletvekili Hüseyin Aygün ise tepkilerini sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan gösterdi. Gökhan Günaydın "Yağmurdan kaçmak için bu çatının altına girilmez, bu çatı şakır şakır akar" diye yazdı.

Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmesini "sağa açılım" olarak niteleyen ve tepki gösteren Hüseyin Aygün İhsanoğlu'nun adaylığı için "CHP'nin sağa açılmasının devamı.. Şimdi 'Siyasal İslam'a da açılma devri" yorumunu yaptı. 

Cumhurbaşkanı adaylığı için milletvekillerinden destek beklediğini söyleyen Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise " 24 saat konuşmama kararı aldığını" belirtti.

CHP örgütlerinden tepki

CHP'de bazı il başkanları ve ilçe örgütlerinin de parti yöneticilerini arayarak tepki gösterdiği öğrenildi. Kamuouyuna yansıyan bu tepki ve açıklamalar üzerine CHP grup yönetiminden milletvekillerine "konuşmayın" uyarısı gitti. Ancak CHP milletvekilleri "Şimdi konuşmayacağız da ne zaman konuşacağız" diyerek bu uyarıya da tepki gösterdi.  

Kılılçdaroğlu'nun en zor seçimi

Genel Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra Anayasa Referandumu, bir Genel Seçim ve 30 Mart yerel seçimlerini geride bırakan Kemal Kılıçdaroğlu'nun en zor seçim sınavının Cumhurbaşkanlığı seçimi olacağı yorumları yapılıyor.  

İhsanoğlu'nun CHP örgütlerinde ve seçmeninde karşılık bulmayacağını görüşünde olan kesim, muhalefetin ortak hareket etmesine karşılık Erdoğan'ın aday olması ve ilk turda seçilmesi durumunda CHP'de bu tercihin hesabının kurultayda sorulacağını dile getiriyor.

Ancak CHP içinde yaklaşan genel seçimler ve milletvekili adaylığı beklentisi nedeniyle tepkilerin fazla büyümeyeceği ve yatışacağını düşünenler de var. 

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT