1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Cenin’de Bir Filistinli Genç Şehit Edildi
Cenin’de Bir Filistinli Genç Şehit Edildi

Cenin’de Bir Filistinli Genç Şehit Edildi

İsrail işgal güçleri Cenin Mülteci Kampına baskın düzenledi. 1 Filistinli şehit olurken; 3 kişi yaralandı.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 02:28A+A-

Çatışmalar sırasında onlarca Filistinli boğulma tehlikesi geçirdi

İşgal güçlerinin dün sabah (20 Ağustos Salı) Batı Yaka'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskının ardından Filistinlilerle işgal askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında 22 yaşındaki Mecid Muhammed Enis Lahluh isimli Filistinli genç şehit oldu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri 20'den fazla askeri araçla bu sabah Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Baskın sırasında Filistinlilerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı, işgal askerlerinin çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığı ve gerçek mermi kullandığı, dört gencin işgal askerlerinin attığı kurşunlarla yaralandığı ve onlarcasının da yoğun duman nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği bildirildi.

Şehid Lahluh'un kentteki Dr. Halil Süleyman Hastanesine kaldırıldığını fakat merminin doğrudan kalbine isabet etmesi nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade eden kaynaklar, işgal güçlerinin daha sonra kamptan çekildiğini fakat aynı bölgeye 24 saat içinde birkaç kez baskın düzenlendiği için kamptaki gergin havanın devam ettiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT