1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cengiz Kapmaz: Ben MİT Elamanı Değilim
Cengiz Kapmaz: Ben MİT Elamanı Değilim

Cengiz Kapmaz: Ben MİT Elamanı Değilim

KCK soruşturmasında tutuklanan gazeteci Kapmaz: MİT’in haber ya da kadrolu elemanı değilim.

16 Şubat 2012 Perşembe 05:37A+A-

MİT’in haber elemanı olduğu iddia edilen KCK soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Kapmaz: MİT’in haber ya da kadrolu elemanı değilim.

Haber: Tuğba Tekerek / Taraf

İstanbul’daki KCK soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Cengiz Kapmaz, MİT’in haber elemanı olduğu yönündeki iddiaları reddetti. Kapmaz’ın Avukatı Özcan Kılıç, “Müvekkilim bu iddialarla ilgili çok ciddi sıkıntı, psikolojik sorun yaşıyor” dedi.

Taraf’a konuşan Avukat Kılıç, KCK soruşturmasında 22 Kasım 2011’de İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Özgür Gündem gazetesi yazarı Kapmaz’ın MİT’in haber elemanı olduğu yönündeki iddialara tepki gösterdiğini aktardı. Kapmaz’la geçen hafta cezaevinde görüştüğünü belirten Kılıç, “İddiaları reddediyor. MİT’in elemanı olarak, bilgi, haber ya da kadrolu elemanı olarak çalıştığı iddiasını kabul etmiyor” dedi.

KCK soruşturmasında medya mensuplarının tutuklanmasına dayanak yapılan bir raporun Kapmaz’ın evindeki bilgisayarda çıktığı iddialarıyla ilgili olarak Avukat Kılıç, şunları söyledi: “Cengiz ‘ben o kadar aptal değilim, yazdığım kitabın bile ham halini bazı kişilere sakıncası olur diye evimde bulundurmadım’ diyor. Kesinlikle reddediyor. Sözkonusu rapor çok vahim ve ayrıntılı. Bir insanın 10 yıl önce şu çay bahçesinde çay içtiğini yanında sucuklu tost yediğini bilebilecek kadar hatırlayıp yazamazsanız. Cengiz’in bunu hazırlayıp bilgisayarında tutmasını bırakın, böyle ayrıntılandırması mümkün değil. Nasıl konuldu bilgisayarına bilmiyoruz.” Kapmaz’ın KCK önderlik komitesinin yöneticisi olmakla suçlandığını, savcılıkta ifade vermeden önceki son geceye kadar onunla konuştuğunu anlatan Kılıç, “MİT mensubu olanları kesinlikle bizimle, görüştürmediler, onlara ya emniyetin ya baronun avukatı atandı” diye konuştu.

Avukat Kılıç, Kapmaz’ın haber elemanı olduğu iddiası konusunda kişisel değerlendirmesini şu, sözlerle anlattı: “Gerçekten haber elemanı olsaydı, Erhan Tuncel gibi bir biçimde korunması gerekirdi. PKK, KCK tutuklularıyla aynı yerde tutulmazdı. Kapmaz, bu iddialarla ilgili çok ciddi sıkıntı, psikolojik sorun yaşıyor. Şimdi bu adam orada intihar etse, devlet bunun altından kalkamayacak. Bir gazetecinin kitabı için özel bir kaynaktan bilgi alması MİT’le ilişki anlamına gelmez.”

HABERE YORUM KAT