1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Cenevre'deki Yemen Görüşmeleri Ertelendi
Cenevre'deki Yemen Görüşmeleri Ertelendi

Cenevre'deki Yemen Görüşmeleri Ertelendi

BM, Yemen’deki krize çözüm bulunması amacıyla 28 Mayıs’ta Cenevre’de düzenleneceği açıklanan görüşmelerin süresiz ertelendiğini açıkladı.

25 Mayıs 2015 Pazartesi 13:16A+A-

Cenevre'de yapılması planlanan görüşmelerin ertelenme gerekçesi, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Yemen konusunda Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) ilgili kararının görüşmelerden önce uygulanmasında ısrar etmesi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Hadi, BM Yemen Temsilcisi İsmail Vild Şeyh ile yaptığı görüşmede, Husi Ensarullah Hareketi'nin, BMGK'nın "şiddete son verilmesi ve hareketin askeri birliklerini kentlerden çekmesi" yönündeki kararını uygulayıncaya kadar Cenevre görüşmelerinin ertelenmesi talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Hadi'nin, Cenevre'de yapılacak müzakerelerde ayrıca daha önce Riyad'da yapılan toplantıda alınan kararların da gündeme alınması ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreterliği'nin, "2011'den bu yana Yemen'deki siyasi sürece öncülük etmesi" itibarıyla görüşmelere katılmasını istediği belirtildi.

BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Mathias Gillman daha önce yaptığı açıklamada, 28 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan Cenevre görüşmelerinin ileri bir tarihe ertelendiğini ve Genel Sekreterlik'ten resmi açıklama yapılacağını söylemişti.

 

Al Jazeera, AA

HABERE YORUM KAT