1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cenevre Sonrası Halep'e Bomba Yağdı
Cenevre Sonrası Halep'e Bomba Yağdı

Cenevre Sonrası Halep'e Bomba Yağdı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin, Cenevre'de Suriye için çözüm kulislerinin ardından bu sabah Halep'e yine bomba yağmaya başladı.

02 Mayıs 2016 Pazartesi 12:03A+A-

Suriye'de Esed güçlerine yapılan tüm katliamı durdur çağrılarına rağmen Halep'e yeni saldırılar yapılmaya devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye'deki hava saldırılarına son verilmesi için Cenevre'ye gitmesinin ardından bu sabahtan itibaren Halep'e yine bombalar yağmaya başladı.

Suriye'nin ikinci büyük şehri olan Halep'te geçtiğimiz hafta içinde yüzlerce sivil şehrin bombalanması sırasında hayatını kaybetti. Yoğun nüfuslu Bustan el-Kasr bölgesi de dahil olmak üzere birçok bölge vuruldu.

2011 Mart'ında başlayan olaylar, Esed rejiminin reform taleplerine ağır silahlarla karşılık vermesi sonrası iç savaşa dönüşmüştü. İlk günden bu güne 270 bin kişi Esed ve Rus uçaklarının bombalı saldırıları sonrasında hayatını kaybetti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Suudi Arabistanlı mevkidaşı Adil Cübeyr 2 Mayıs tarihinde İsviçre'nin Cenevre şehrinde Suriye konusunda görüştü.

Cübeyr, Suriye hükümetini "bütün insani yasaları ihlal" etmekle suçlayarak Esed'e istifa çağrısında bulundu. " Onun politik bir süreçle görevi bırakmasını umuyoruz, ya da zorla tarihten silinecektir" dedi.

"RUSYA İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Cenevre'de ilk olarak Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh ile görüşen Kerry, "Önümüzdeki saatler çok kritik. Rusya ile işbirliği yapmak istiyoruz" dedi.

ABD: RUSYA, ŞAM'A BASKI YAPMALI

Washington, Şam yönetimini, Halep ve çevresinde "orantısız" hava saldırıları düzenlemekle suçluyor.

ABD Rusya'dan, bu saldırıları durdurması için Şam'a baskı yapması çağrısında bulunuyor.

Rusya ve Suriye ise Halep'teki saldırılarda, 27 Şubat'ta ilan edilen ateşkese dahil edilmeyen Nusra Cephesi'nin hedef alındığını savunuyor.

Dünya Bülteni'nin aktardığına göre Şam rejimi ve muhalifler arasında Cenevre'de yeni barış görüşmelerinin 10 Mart Salı günü başlaması planlanıyor.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT