1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cenevre Konferansı Esed'in Saldırılarını Durduramadı
Cenevre Konferansı Esed'in Saldırılarını Durduramadı

Cenevre Konferansı Esed'in Saldırılarını Durduramadı

Suriye krizine siyasi çözüm bulunması amacıyla düzenlenen Cenevre-2 Konferansı'nın başladığı 22 Ocak'tan bu yana Suriye'de 2 bin 247 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

16 Şubat 2014 Pazar 20:35A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Cenevre'de birinci tur görüşmelerin başladığı 22 Ocak'tan, ikinci tur görüşmelerin sona erdiği düne kadar 382'si çocuk, 235'i kadın 2 bin 247 sivilin rejim güçleri tarafından öldürüldüğü belirtildi. Ölenlerden 217'sinin işkence altında hayatını kaybettiği kaydedildi.

Aynı dönem içinde öldürülen kadın ve çocuk sayısında yüzde 27 artış görüldüğüne işaret edilen açıklamada, Suriye'deki rejimin açıkça sivilleri hedef aldığı vurgulandı.

SNHR, Cenevre-2 Konferansı'nın düzenlendiği dönemde Suriye'deki sivil ölümlerinin devam ettiğini, hiçbir azalmanın görülmediğini aksine rejim güçlerinin sistematik şekilde bombardıman ve saldırılarını sürdürerek işkence ile insanları öldürdüğünü kaydetti. 

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'in Esed rejimine gerçek anlamda baskı uygulamadığının da savunulduğu açıklamada, rejimin konferans boyunca Halep, Hama ve Şam'ın Dareya bölgesine "varil bombaları" ve ağır silahlarla saldırmaya devam ettiği bildirildi. 

Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesini amaçlayan Cenevre-2 Konferansı'nın ikinci tur görüşmeleri 10 Şubat’ta İsviçre'nin Cenevre kentinde başlamış ve 15 Şubat’ta sonuç alınamadan sona ermişti.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT