1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cemevleri hangi dinin ibadethanesi?
Cemevleri hangi dinin ibadethanesi?

Cemevleri hangi dinin ibadethanesi?

Cemevlerinin ibadethane olduğunu ifade eden Alevi dernek yetkilileri ve kimi siyasiler, cemevlerinin 'ibadethane kapsamında olduğunu belirterek elektrik faturası ödemek zorunda olmadığını' savunuyor. Akıllara ise hangi dinin ibadethanesi olduğu geliyor!

08 Şubat 2022 Salı 10:27A+A-

HAKSÖZ HABER 

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede Cemevi'nin Dedesi Celal Fırat, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Alevi Dernekleri Federasyonu  olarak elektrik faturalarını ödememe kararı aldıklarını belirtti.

Çarşamba günü mahkemelere toplu olarak başvuracaklarını belirten Fırat, "Eşit yurttaşlık istiyoruz! Buyrun gelin elektriğimizi kesin. Cemevlerimiz ticarethane değil, ibadethanemizdir" dedi.

İslam'ın cami ve mescit dışında ibadethanesi olmadığı bilinirken, Alevi derneklerinin siyasi mesajlarında ısrarla Cemevlerini ibadethane olarak belirtmesi dikkat çekiyor. 

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, "Aldığımız karar su an için 22 cemevini kapsıyor. Ancak kısa sürede tüm ülkedeki cemevlerini kapsayacak. Birçok yerden arayıp biz de ödemeyeceğiz diyorlar."

AİHM kararları üzerinden cami, kilise, sinagog gibi ibadethanelerden biri olarak sayıldıklarını ifade eden Cemevi yöneticileri, kendilerini faturalara ticarethane olarak değil ibadethane olarak yazdırmaya kararlı olduklarını belirtiyor. 

 

screenshot-20220208-102536-twitter.jpg

HABERE YORUM KAT

10 Yorum