1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cemaatleri göremeyen Ahmet Hakan körlüğü!
Cemaatleri göremeyen Ahmet Hakan körlüğü!

Cemaatleri göremeyen Ahmet Hakan körlüğü!

İzmir depremine yardım için “cemaatler tarikatlar nerede” diyen Ahmet Hakan keşke bakmaktan öte görmeye çalışsaydı!

03 Kasım 2020 Salı 11:09A+A-

HAKSÖZ HABER

Ahmet Hakan Hürriyet’teki köşesinde yine atıp tutmuş. Gazetecilik mesleğinin içerisinde bu kadar uzun süre yer alıp basit bir sosyal medya taraması yapmaktan bile aciz olan Hakan, cemaatlerin İzmir depremine yardım için niçin seferber olmadığını sormuş? Halbuki hayır hasenat işlerinde koşması gerekenler bunlar değil miymiş?

Eğer ki şartlanmış bakış açısını değiştirebilse yapılan yardım faaliyetlerini de görecek olan Ahmet Hakan, şuan oldukça yaygın bir söylem olan cemaat düşmanlığına oynayarak yıllardır en mahir olduğu işi yapıyor. Popülizmin ülkemizdeki en önde gelen kalemlerinden olan Hakan, her devrin adamı olmayı bu sayede başardı.

- Neden koşturmuyorlar ahaliye yardım için? - Neden bir çorbacık dağıtıp “Allah razı olsun” dedirtmiyorlar? - Neden bir derde merhem olmayı düşünmüyorlar? - Neden herkese “Helal olsun adamlara” dedirtmiyorlar? Neden? Neden? Neden?” İnanması güç ama(!) cemaatler İzmir’de bunların hepsini yapıyor. Neden diye soranlara biz de niçin diye soruyoruz? Niçin durduk yere cemaatleri hedef gösteriyorsunuz? İHH, Beşir Derneği, Hayrat Vakfı, Tugva, Ensar, Deniz Feneri gibi irilik ufaklı gruplar İzmir’deki depremzedelerin yardımına koştu. Peki, onlar bunu yaparken asıl Ahmet Hakan gibiler ne yaptı? Onu sormak lazım…

Sadece İHH Arama Kurtarma’nın bile yaptıkları tek başına yeterli olacakken "nerede bu cemaatler" diye bağırmanın ne kadar içi boş bir şey olduğu da ortaya çıkmış oluyor. İHH’nın ekipleri içerisinde Suriyeli, Filistinli ve Afrikalı Müslümanların varlığı da bir tek Türkiyeli Müslümanların değil dünyanın dört bir yanından ümmet şuuruyla hareket eden Müslümanların sorumluluk bilincini gösteriyor. Ama Ahmet Hakan için bunlar önemli değil. Yazısını bitirirken de şecaat arz ederken sirkatin söylemiş. “Ondan sonra da sorarlar: Sen niye bu tarikatlara falan mesafelisin diye...” Bu görmekten aciz, meşum zihniyetin cemaatlerle falan işi olamaz zaten. Gölge etmesin başka ihsan istemeyiz!

Deprem bölgesindeki arkadaşlarımızın yolladığı fotoğraflar:

whatsapp-image-2020-11-03-at-10-51-06.jpegwhatsapp-image-2020-11-03-at-10-50-03.jpegwhatsapp-image-2020-11-03-at-10-49-48.jpeg

İHH ekipleri tarafından göçük altından çıkartılan Ayda bebek tekbirlerle karşılanıyor: 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum