1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Cemaat-i İslami yöneticisi Hüseyin Saidi hapishanede şehadete yürüdü
Cemaat-i İslami yöneticisi Hüseyin Saidi hapishanede şehadete yürüdü

Cemaat-i İslami yöneticisi Hüseyin Saidi hapishanede şehadete yürüdü

Cemaat-i İslami mensuplarına yönelik zulümler hız kesmeden devam ediyor!

15 Ağustos 2023 Salı 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Bangladeşli alim ve Cemaat-i İslami Genel Başkan Yardımcısı Delwar Hüseyin Saidi 13 yıldır haksız şekilde tutulduğu hapishanede son nefesini vererek şehit düştü. Kashimpur Hapishanesinde tutulan Saidi’nin geçirdiği kalp krizi neticesinde vefat ettiği bildirildi.

Cemaat-i İslami’nin yöneticilerinin çoğunun haksız şekilde yargılandığı ve ağır cezalara çarptırıldığı yargılamalarda, Hasina diktatörlüğü Delwar Hüseyin Saidi hakkında da muhtelif bahanelerle ölüm cezasına hükmetmişti. 2014 yılında Bangladeş Temyiz Mahkemesi hakkındaki ölüm cezasını, müebbet hapis cezası olarak değiştirdi.

2009 yılında başlanan ve hakkındaki en büyük suçlamanın “1971 yılında Bangladeş’in bağımsızlığına karşı çıkması” olan yargılamaların neticesinde Saidi, İslami mücadelesi sebebiyle söz konusu ölüm boyu hapis cezasına mahkûm edilmişti. 5 kez kalp krizi geçirmesine rağmen tedavisinin dışarıda tam teşekküllü bir hastanede yapılmasına izin verilmeyen Saidi’nin tedavisi için Cemaat-i İslami’nin mevcut emiri olan Prof. Dr. Mucibur Rahman 13 Ağustos tarihinde yönetime tedavisi için çağrı yapmıştı.

Hakkındaki yargılamalar İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararası Af Örgütü gibi uluslararası insan hakları örgütlerince de eleştirilerek ‘siyasi amaçlarla yapılan yargılamalar’ olarak nitelendirilmişti.

83 yaşındaki Saidi’nin, idam edilerek şehit edilen yöneticilerinden sonra cemaatin önde gelen ve etkili isimlerinden olduğu biliniyordu.

Allah-u Teala, şehit edilmiş diğer tüm Cemaat-i İslami yöneticileri ile beraber Delwar Hüseyin Saidi’nin şehadetini de kabul eylesin.

whatsapp-image-2023-08-15-at-12-39-33-2.jpeg

3372-allama-sayedee-14-08-23-en.jpg

whatsapp-image-2023-08-15-at-12-39-32.jpeg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum