1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Cemaat-i İslami Hasina Diktasına Karşı Halkı Sokağa Çağırdı!
Cemaat-i İslami Hasina Diktasına Karşı Halkı Sokağa Çağırdı!

Cemaat-i İslami Hasina Diktasına Karşı Halkı Sokağa Çağırdı!

Bangladeş'te Cemaat-i İslami, hükümetin siyasi amaçlı bir plan uyguladığını savundu. Cemaat, bugün için halkı protesto gösterisi düzenlemeye ve greve çağırdı.

07 Ocak 2016 Perşembe 13:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi, Motiur Rahman Nizami hakkında 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında "insanlığa karşı suç işlediği" gerekçesiyle verilen idam kararını onanmasını kınadı. Parti, hükümetin siyasi amaçlı bir plan uyguladığını savundu. Cemaat, bugün için halkı protesto gösterisi düzenlemeye ve greve çağırdı.

Nizami Şeffaf Bir Siyasetçi ve Büyük Bir Alim

Cemaat-i İslami'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Cemaat-i İslami Başkan Vekili Makbul Ahmed ve Genel Sekreter Vekili Şefikur Rahman, konuyla ilgili ortak basın açıklamasında, bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan ordusuna destek verdiği ileri sürülen Nizami'nin "parti liderliğinin yanı sıra bir din alimi ve şeffaf bir siyasetçi olduğunu" vurguladı. 

Suçlamalar Düzmece ve Siyasi Amaçlı

Açıklamada, "Nizami'ye yöneltilen suçlamaların tamamiyle düzmece ve siyasi amaçlı olduğu" belirtilerek, "Motiur Rahman Nizami, adaletten mahrum bırakıldı. Ülke halkı bu kararı kabul etmiyor" ifadesi kullanıldı. 

Genel Grev Çağrısı

Hükümetin, haksız siyasi çıkarlar elde etmek amacıyla insanlığa karşı suç işledikleri iddiasıyla açılan davalarla Cemaat-i İslami liderlerini öldürmeyi hedefleyen çirkin bir planı hayata geçirdiği kaydedilen açıklamada, iktidar partisi liderlerinin, farklı vesilelerle defalarca Cemaat-i İslami'nin liderleri Ali İhsan Mücahid, Allama Delvar Hüseyin Sayedi ve Motiur Rahman Nizami'nin asılacağını açıkladığı bildirildi.

Açıklamada, Bangladeş hükümetinin, Nizami'ye verilen idam cezasının onanmasıyla ülkeyi kaos ve anarşi ortamına sürüklediği savunuldu ve yarından itibaren ülke genelinde genel grev çağrısı yapıldı. 

HABERE YORUM KAT