1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Cemaat-i İslami Bangladeş’te IŞİD’in Üstlendiği Saldırıyı Kınadı
Cemaat-i İslami Bangladeş’te IŞİD’in Üstlendiği Saldırıyı Kınadı

Cemaat-i İslami Bangladeş’te IŞİD’in Üstlendiği Saldırıyı Kınadı

Bangladeş Cemaat-i İslami Holey Artisan adlı restoranda 20 rehinenin ölümüyle sonuçlanan eylemi kınadı.

03 Temmuz 2016 Pazar 15:35A+A-

Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi, başkent Dakka'daki Gülşen diplomatik bölgesinde bir restorana düzenlenen saldırıyı kınadı.

Cemaat-i İslami'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, partinin Genel Sekreter Vekili Şafikur Rahman, Holey Artisan adlı restoranda 20 rehinenin ölümüyle sonuçlanan eylemi kınadı.

Rahman'ın "Bu eylemi şiddetle kınıyor ve derin endişelerimi açıklıyorum" ifadesinin yer aldığı açıklamada, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilekleri iletildi.

Dünya Bülteni'nin akardığına göre Cemaat-i İslami'nin Emir Vekili Makbul Ahmed de sitede yer alan açıklamasında, Bangladeşlileri ülkenin barış ve güvenliği için dua etmeye çağırdı. Ahmed, saldırıda hayatını kaybeden rehinelerin ve güvenlik güçlerinin ailelerine üzüntülerini bildirdi.

Gülsen diplomatik bölgesindeki Holey Artisan restoranına cuma gecesi saldırı düzenlenmiş, saldırıda restoranda bulunan yaklaşık 35 kişi rehin alınmıştı. Saldırganlarla çatışmaya giren 2 polis yaşamını yitirmiş, yaklaşık 30 polis yaralanmıştı.

Güvenlik güçleri rehineleri kurtarmak için düzenlediği operasyonda 6 saldırgan öldürülmüş, 1 saldırgan gözaltına alınmış, 13 rehine kurtarılmıştı. Saldırganların rehin aldıkları 20 rehineyi öldürdüğü açıklanmıştı.

Saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Bangladeş yönetimi ise IŞİD'in ülkede bulunmadığını, saldırının başka bir örgüt tarafından yapıldığını ileri sürmüştü.

 

HABERE YORUM KAT