1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cem Uzan: “Manşetleri Tolon Atıyormuş!”
Cem Uzan: “Manşetleri Tolon Atıyormuş!”

Cem Uzan: “Manşetleri Tolon Atıyormuş!”

Cem Uzan, 28 Şubat'ın medya ayağına yönelik bir soruşturma açılması durumunda gelip ifade vermeye hazır olduğunu söyledi.

07 Ekim 2013 Pazartesi 10:41A+A-

Hakkındaki yolsuzluk iddialarından dolayı Türkiye'den kaçarak Fransa'ya sığınan iş adamı Cem Uzan, 28 Şubat medyasıyla ilgili talep gelmesi halinde savcılara ifade vermeye hazır olduğunu söyledi. 

Cem Uzan, o dönemde sahibi olduğu gazetelerde çalışan bazı gazetecilerin talimatları askerden aldığını belirterek, "Ben yayınlara hiç karışmadım. Yayınları Fatih Çekirge ve Yılmaz Özdil belirliyordu. Hurşit Tolon’un talimatları ile her gün manşet atıldığını bilmiyordum. Bilseydim o an kovardım. Çekirge, “Benim babam kontrgerilladır” diye övünen bir adamdır. Ergenekon’da birçok davada olduğu gibi, masum olanlar da var, olmayanlar da vardır. Ancak böyle bir darbe olayı varsa, Fatih Çekirge dibine kadar içindedir. " dedi. 

Taraf Gazetesi'ne konuşan Uzan, "Star’ın o dönemdeki yayınları hep tartışma konusu oldu. Özellikle, sizin bu yayınlarla darbeleri desteklediğiniz öne sürüldü. Bu iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir soru üzerine şunları söyledi: 

“Star, 1999’da yayına başladı. Kuruluşundan itibaren başında Fatih vardı. Ben yayınlara hiç karışmadım. Yayınları Fatih Çekirge ve Yılmaz Özdil belirliyordu. Hurşit Tolon’un talimatları ile her gün manşet atıldığını bilmiyordum. Bilseydim o an kovardım. Çekirge, “Benim babam kontrgerilladır” diye övünen bir adamdır. Ergenekon’da birçok davada olduğu gibi, masum olanlar da var, olmayanlar da vardır. Ancak böyle bir darbe olayı varsa, Fatih Çekirge dibine kadar içindedir. Aydın Doğan da içindedir. Birçok insan mahkemelerde yargılanıyor. Bununla ilgili olarak birçok kişi ceza aldı. Savcılara “Gelin, bana sorun” diyorum. 28 Şubat için, diğer darbeler için, bildiklerimle savcılara hazırım. İsterlerse yazılı, isterlerse sözlü olarak ifade vermek istiyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum