1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Çavuşoğlu Barışı İran'da Arıyor
Çavuşoğlu Barışı İran'da Arıyor

Çavuşoğlu Barışı İran'da Arıyor

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ortak basın açıklaması düzenleyen Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de kalıcı bir barış için İran'ın rolünün önemli olduğunu vurguladı.

12 Ağustos 2016 Cuma 19:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de yıllardır dökülen kanın baş katillerinden olan İran'ın Dış İşleri Bakanı ile yapılan ortak açıklamada Çavuşoğlu'nun bu söyleminin hangi zemine oturduğu soru işaretleri oluştururken İran Dış İşleri Bakanı da tüm tarafların Suriye'de huzur istediğini ifade etti. Bu huzurun İran tarafından nasıl sağlanmak istendiği ise merak konusu oldu.

Yeni Şafak'ta yer alan ilgili haber:

Çavuşoğlu: 208 diplomatı geri çağırdık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ortak açıklama yaptı., FETÖ soruşturması kapsamında diplomatları geri çağırdıklarını söyleyen Çavuşoğlu "208 diplomatik kariyer memurunu geri çağırmıştık. Mazeretsiz izinsiz şekilde dönmeyen memur sayısı 32'dir" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak açıklama düzenledi. Çavuşoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle;

Suriye'de kalıcı bir çözüm için İran'ın rolü önemli. Barış için İran'la işbirliğini geliştireceğiz. ABD'den üst düzey ziyaret de bekliyoruz. Gülen'in iadesine ilişkin süreç devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili olarak, ABD Adalet Bakanlığı'ndan bir heyetin 23-24 Ağustos'ta Türkiye'de görüşmeler yapacağını açıkladı.

208 diplomatı geri çağırdık, 32'si dönmedi

Çavuşoğlu, "Bangladeş büyükelçişiğimizde görev yapan üç memuruzu geri çağırmıştık. İki tanesi ABD'ye kaçtı, bir tanesi Türkiye'ye döndü. Görevine başladı. 208 diplomatik kariyer memurunu geri çağırmıştık. Mazeretsiz izinsiz şekilde dönmeyen memur sayısı 32'dir. Bu iddia bize yeni geldi. Bunu da detaylı bir şekilde inceleyeceğiz." dedi.

Cevad Zarif'in açıklamasından öne çıkanlar;

İran-Türkiye ilişkileri kalıcı ve çok geniştir. İşbirliğimiz çeşitli alanlarda devam edecektir. İran'ın Türkiye ile Suriye konusunda politik görüşmeleri oldu. Burada açık olan bir şey var; tüm taraflar Suriye'de güvenlik ve huzuru sağlamak istiyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum