1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çatışmada Değil, Vahşice Katledildiler! (FOTO)
Çatışmada Değil, Vahşice Katledildiler! (FOTO)

Çatışmada Değil, Vahşice Katledildiler! (FOTO)

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un, kentte yaşanan 10 ölümün PKK ve HÜDA PAR çatışmasından kaynaklandığını söylemesi tepkiyle karşılandı.

09 Ekim 2014 Perşembe 14:44A+A-

HAKSÖZ-HABER

4 HÜDA PAR üyesinden Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş’in, 3 katlı binadan aşağı atıldıktan sonra, üzerlerinden önce arabayla geçildi, ardından başları taşlarla ezilerek vahşice katledildikleri belirtildi.

PKK’nin Diyarbakır’ı ateş topuna çevirmesi karşısında aciz kalan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, PKK saldırılarını PKK-HÜDA PAR çatışması şeklinde lanse etti.

Milliyet Gazetesine konuşan Aksoy, Diyarbakır’daki ölümlerin PKK ile HÜDA PAR arasındaki çatışmalardan kaynaklandığını savunarak, barış sürecini bozmaya çalışanların devrede olduğunu söyledi.

Vali Durum Tespiti Yapmakta Aciz Kaldı

Yaşanan ölümlerin, polisin eylemleri bastırmak amacıyla yaptığı müdahaleler nedeniyle gerçekleşmediğini söyleyerek sorumluluğu başkalarına atan Aksoy, “Yaşamını yitiren 10 vatandaşımız ve yaralı olarak çeşitli hastanelerde tedavi edilen 29 yaralı vatandaşımız var. Olayların bastırılması, polisin müdahalesi sırasında yaşamını yitiren kimse yok. PKK yanlıları ile HÜDA PAR yanlıları arasında yaşanan çatışmalarda vatandaşlarımız yaşamlarını yitirdi.” diyerek, durum tespiti yapmakta dahi aciz kaldığını ortaya koydu.

Aksoy, yaşamını yitiren 4 vatandaşın HÜDA PAR üyesi, 3 kişinin ise PKK yanlısı olarak kimlik tespiti yapıldığını belirtirken, diğer üç kişinin ise kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Hürseda Haber’in belirttiğine göre Vali Aksoy’un, çatışmada yaşamını yitirdiğini savunduğu HÜDA PAR’ın 4 üyesinden Turan Yavaş, PKK’lilerin Köy-Der’e yaptığı silahlı baskında şehid edildi. Diğer üyeler Hasan Gökgöz, Riyad Güneş ve Hüseyin Dakak ise kurban eti dağıtımından dönerken PKK’lilerin ateş açması sonucu dernek binası önünde yaralandılar.  Saldırıdan korunmak için girdikleri binanın üçüncü katından PKK’liler tarafından aşağı atılan Hasan Gökgöz, Riyad Güneş ve Hüseyin Dakak, daha sonra üzerlerinden önce arabayla geçildi, sonra taşlarla başları ezildikten sonra benzin dökülerek yakılmak suretiyle vahşice şehid edildi. 

Durum böyle iken Vali Aksoy’un, PKK saldırılarını PKK-HÜDA PAR çatışması şeklinde lanse etmeye çalışması, devletin de PKK’nin işlediği suça ortak olduğu şeklinde yorumlandı.

huda-par-diyarbakir-pkklilar-katletti02.jpg

pkklilarin-katlettigi-huda-parlilar-diyarbakir-koyder01.jpg

pkklilarin-katlettigi-huda-parlilar-diyarbakir-koyder03.jpg

pkklilarin-katlettigi-huda-parlilar-diyarbakir-koyder04.jpg

Bir Şehidin Daha Kimliği Tespit Edildi

PKK/HDP yandaşlarının Köy Der'e düzenlediği silahlı saldırıda vücudu tanınmayacak şekilde darp edilen 18 yaşındaki gencin Yasin Börü olduğu tespit edildi. Yasin Börü'nün cesedinin de Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Yeniköy mezarlığına getirildi.

HABERE YORUM KAT

8 Yorum