1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çarşı İddianamesi Kabul Edildi!
Çarşı İddianamesi Kabul Edildi!

Çarşı İddianamesi Kabul Edildi!

Taraftar grubu Çarşı'nın liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişinin ‘darbeye teşebbüsle' suçlandığı iddianame kabul edildi. Sanıklar, 16 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak

12 Eylül 2014 Cuma 00:11A+A-

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın tribün liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişinin gezi eylemlerinde ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’ ile suçlandığı ve iki hafta önce savcılık tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame kabul edildi. 

Darbe suçlaması ile yargılanacak olan sanıklar 16 Aralık 2014 tarihinde hakim karşısına çıkacak. Sanıkların 09.30’da görülmeye başlanacak duruşma öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda olması istenildi.

‘Hükümeti yıkmaya teşebbüs’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenilen Çarşı grubu lideri Erol Özdil, Cem Yakışkan, Numan Bülent Ergenç ‘silahlı suç örgütü kurmak’ ile de suçlanıyor.

İddianamede diğer şüpheliler için ise hükümeti yıkmaya teşebbüs suçlamasının yanı sıra ‘Çarşı grubunun liderlerinin kurduğu silahlı örgütün üyesi olmak’, ‘kamu görevlisine direnmek’, ‘kanuna aykırı toplantı ve gösteri düzenleme’, ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ gibi suçlardan ceza isteniyor.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT