1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çarkın, 3 Öğrencinin Mezarını Gösterdi
Çarkın, 3 Öğrencinin Mezarını Gösterdi

Çarkın, 3 Öğrencinin Mezarını Gösterdi

Mahkeme, eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın'ın faili meçhul cinayetler kapsamında öldürülen bazı isimlerin mezarlarını göstermesine karar verdi.

22 Aralık 2011 Perşembe 00:00A+A-

Ek ifadesi alınan Çarkın, 1995'te kaybolan Tarık Ümit'in gömüldüğü yeri gösterecek. Çarkın'ın mezarlarını göstereceği isimler arasında Hüsamettin Yaman, Mehmet Soner Gül ve Ayhan Efeoğlu da bulunuyor.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'in başvurusu üzerine, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hâkimliği, Ayhan Çarkın için verilen yer gösterme işlemi kararında değişiklik yaptı. Değişiklikle, kararda yer alan "Perşembe günü 08.00'den itibaren çıkarılabilir." ifadesi "Çarşamba (Bugün) 14.00'ten itibaren" şeklinde değiştirildi. Bunun üzerine özel bir ekip, Ayhan Çarkın'ı tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevi'nden aldı. Hastanedeki sağlık kontrolünün ardından Çarkın, faili meçhul cinayetlerde öldürülen öğrenciler Hüsamettin Yaman, Mehmet Soner Gül ve Ayhan Efeoğlu'nun öldürüldükten sonra gömüldüğünü belirttiği yerleri gösterdi. Çarkın'ın izinli olduğu 7 gün içinde Ankara'nın ardından Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki birkaç noktaya götürülecek. Çarkın'ın 'Sapanca ölüm üçgeni' olarak anılan bölgede çok sayıda Kürt işadamının öldürüldükten sonra gömüldüğü yerleri, özel ekibe gösterecek. Bu bölge, işadamı Behçet Cantürk, avukatı Yusuf Ekinci ile işadamları Fevzi Aslan ve Şahin Aslan'ın da ölü bulunduğu üçgen olarak biliniyor.

Ayhan Çarkın son olarak İstanbul'a götürülecek. Burada faili meçhul cinayete kurban giden MİT'çi Tarık Ümit'in yerini gösterecek. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Çarkın'ın göstereceği Tarık Ümit'in gömüldüğü yere sonradan bir apartman inşa edildiği öğrenildi. Birimler de hem inşaat sahibinden hem de mülk sahiplerinden izin aldıktan sonra kazı işlemi yapılacak. Öte yandan, yer göstermelerle birlikte kazı işlemleri hemen başlatılacak. Özel bir bilirkişi heyeti kazı çalışmalarını izleyecek. Kemik ve benzeri bulgulara rastlanırsa DNA testi yapılmak üzere Adlî Tıp Kurumu'na götürecek.

Zaman 

HABERE YORUM KAT