1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Çapa’dan Suriye Direnişine Bin Selam! (VİDEO)
Çapa’dan Suriye Direnişine Bin Selam! (VİDEO)

Çapa’dan Suriye Direnişine Bin Selam! (VİDEO)

Üniversiteli Müslümanlar, sol ve Kemalist grupların İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde Suriye yardım standına yönelik saldırısını fakültede protesto etti.

27 Aralık 2013 Cuma 13:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Üniversiteli Müslümanlar, sol ve Kemalist grupların İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde Suriye yardım standına yönelik saldırısını fakültede protesto etti.

Sol görüşlü öğrencilerin üniversitelerde Suriye stantlarına saldırması Üniversiteli Müslümanlar tarafından Çapa Tıp’ta yapılan bir basın açıklaması ile protesto edildi.

Dün İTF Sosyal Sorumluluk Kulübü’nün düzenlediği Suriye’ye yardım standına TKP (Türkiye Komünist Partisi), ADK (Atatürkçü Düşünce Kulübü) ve FKF (Fikir Kulüpleri Federasyonu) mensuplarının saldırması üzerine bir araya gelen Üniversiteli Müslümanlar, bugün Çapa Tıp Fakültesi Temel Bilimler önünde Suriye’ye destek eylemi yaptı. Emniyet güçlerinin ve okul yönetiminden Prof. Dr. M. Bilgin Saydam ile Prof. Dr. Feyza Darendeliler’in yoğun baskısına rağmen protestoya devam eden grup tevhid, Özgür Suriye ve Rabia bayrakları açarak eylemi sürdürdü.

“Suriye’de, Mısır’da… Tüm Ortadoğu’da, Diktatörler ve Emperyalistler Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!” yazılı pankart açan öğrenciler direnen tüm Müslümanlara selam yolladı.

Mücahit Gökduman’ın sunumunu yaptığı eylemde saldırı hakkında hazırlanan basın açıklamasını Fatıma Hakkoz okudu. Basın açıklamasında Suriye’de direnişin onurla sürdürüldüğünü fakat Esed’in yerli işbirlikçilerinin direnişi geriletmek için her türlü yolu denediği vurgulandı. Buna rağmen sol-sosyalist kesimlerin kavga ahlakından yoksun korkak tavırlarının mazlum Suriye halkı yararına yapılacak faaliyetleri engelleyemeyeceği belirtilen açıklamada Esed katilini destekleyenlerin Suriye halkını katil gibi göstermesinin anlamsızlığına da dikkat çekildi. Açıklamada son olarak duyarlı öğrencilerin her zaman Suriye halkının haklı taleplerini destekleyeceğini ve despotlara karşı direnen inançlı Müslümanların kazanacağı kaydedildi.

“İslami Mücadele Engellenemez!”, “Suriye Cihadı/Direnişi Onurumuzdur!”, “Katil Esed Üniversiteden Defol!”, “İşbirlikçi TKP Üniversiteden Defol!”, “İşbirlikçi Kolektif Üniversiteden Defol!”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “Yaşasın Suriye Direnişimiz!”, “Yaşasın Küresel İntifada!”, “Esedçiler Defolun, Eşkıyalar Defolsun!”, “İşbirlikçi Hainler Hesap Verecek!”, “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem!”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah” sloganlarının atıldığı eylem Cuma namazı vaktinin yaklaşmasıyla sona erdi.

Haber: Gökhan Ergöçün
Fotoğraf: M. Furkan Olgun

Foto Galeri İçin Tıklayınız!

20131227---capa-tip-fakultesi-suriye-eylemi-(17).jpg

20131227---capa-tip-fakultesi-suriye-eylemi-(1).jpg

20131227---capa-tip-fakultesi-suriye-eylemi-(8).jpg

20131227---capa-tip-fakultesi-suriye-eylemi-(1)-001.jpg

20131227---capa-tip-fakultesi-suriye-eylemi-(11).jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız!

Basın açıklamasının tam metni:

SURİYE DİRENİŞİ ONURUMUZDUR!

27.12.2013

Suriye'de, Beşşar Esad'ın Müslümanlara uyguladığı katliamlar üç yıldır sürüyor. Baas çetesi geçtiğimiz Ağustos ayında, Şam’ın Doğu Guta bölgesinde işlediği hunharca katliamlarına bir yenisi daha ekledi. Esed’in sistematik cinayetlerine karşı, elhamdülillah, Müslümanların direnişi de onurla sürdürülüyor. Bu direnişle beraber harabeye döndürülmüş Guta, yeniden Müslümanların eline geçti. Fakat gerek Suriye'deki Baas çetesi gerek Suriye dışındaki Esed’in işbirlikçileri direnişi geriletmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Katil Esed rejiminin Suriye halkına karşı uyguladığı katliamlardan dolayı ülkesini terk etmek zorunda kalan milyonlarca insan bulunmaktadır. Suriye'de yaşanan bu vahşete karşı çeşitli üniversitelerde duyarlı Müslümanlarca kermesler ve programlar düzenlendi. Türkiyeli Üniversiteli Müslümanlar olarak yaşananlar karşısında duyarsız kalmamız beklenemezdi. Son olarak Çapa Tıp Fakültesinde olmak üzere bir kısım yerlerde bu etkinliklere karşı saldırı düzenlendi.

Suriye'ye Yardım standartlarına karşı gerçekleştirilen bu saldırılarda, her defasında bayanların ağırlıkta olduğu vaktin seçilmesi bir tesadüf olmasa gerek! Önce saldırıp sonra 'bana saldırıyorlar' şeklinde yansıtılan ajitasyonun alıcısı artık kalmamıştır. Bizler buradan düzenlenen bu faaliyetlere saldıran Esed'in Üniversitelerdeki işbirlikçilerine sesleniyoruz. Mazlum ve mustazaf Suriye halkı için yaptığımız ve yapacağımız faaliyetlerden, sizin bu kavga ahlakından yoksun korkak tavırlarınız bizi vazgeçiremez.

Suriye halkı 2011 Martından bu yana Baas cuntasının işlediği insanlık suçlarına karşı tüm dünyanın utanç dolu sessizliğine rağmen direnişini sürdürüyor. Esed rejiminin uyguladığı katliam politikası ile her gün üzerine bomba yağan, evleri yerle bir edilmiş, günlük ortalama yetmiş kişinin hayatını kaybettiği bir ülkeden bahsediyoruz. Şimdi buradan Esed katili ile işbirliği içine girmiş bu ahlaksız güruha sesleniyoruz. Tüm bu yaşananlara, işlenen bu vahşi politikalara karşı insanlık ve vicdan adına bir şeyler yapmaya çalışan duyarlı üniversiteliler mi katil işbirlikçisi olan? Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki Müslümanlar olarak mazlumun yanında ve zalimin karşısında durma eylemi bizim düsturumuzdur.  Mısır'da askeri darbeye karşı dururken gösterdiğimiz bu tavrı Suriye'de Baas diktasına karşı sergiliyoruz. Son olarak bilinmelidir ki, tarih zalim ve despot rejim artıkları ile doludur. Zalimler ve işbirlikçileri yenilecek direnen inançlı Müslümanlar kazanacak.

Bizler Türkiyeli Üniversiteli Müslümanlar olarak bu mücadeleyi tüm imkanlarımızla desteklemeyi Allah'ın üzerimize yüklediği bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bundan dolayı bulunduğumuz bütün alanlarda olduğu gibi üniversitelerde de Suriye halkının haklı taleplerini dillendirmeye devam edeceğiz.

ÜNİVERSİTELİ MÜSLÜMANLAR

 

HABERE YORUM KAT

15 Yorum