1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Caninin erkek ya da kadın olması önemli mi?
Caninin erkek ya da kadın olması önemli mi?

Caninin erkek ya da kadın olması önemli mi?

Uşak’ın Banaz ilçesinde bir kadının aralarında geçimsizlik bulunan kocasını baltayla öldürmesi vahşetin erkek ya da kadın diye kategorileştirilmesinin anlamsızlığını bir kez daha göstermiş olmalı.

11 Eylül 2020 Cuma 12:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kamuoyunda sürekli kadınlara yönelik cinayetler konuşuluyor ama aynı oranda olmasa da kadınlar tarafından erkeklerin de vahşice öldürüldüğü olayların yaşandığı malum. Karısı ya da sevgilisi tarafından öldürülen erkeklerle ilgili olarak yapılan haberlerde ise sıkça katilin çaresizlikten bu eylemi gerçekleştirdiği ve maktulün bir anlamda bunu hak ettiğini ima eden bir dil de kullanılabiliyor.

Kadınlara yönelik cinayetleri ama’sız, fakat’sız kınamak gerektiğini söyleyen çevrelerin birçoğunun bu tür hadiseler karşısında sessiz kaldığı da biliniyor. 

Tam bu noktada cinayetleri cinslere göre kategorileştirmeden cinayet olarak lanetlemek gerekmiyor mu diye sormanın gerekliliği görülmeli. Uşak’ın Banaz ilçesinde işlenen bir cinayet bir kez daha bu sorunun sorulmasını getirmiş olmalı.   

İlgili haber:

Edinilen bilgilere göre, olay, Uşak'ın Banaz ilçesinde bağlı Şehitler Mahallesi Kurtuluş Caddesinde meydana geldi. İddialara göre, aralarında şiddetli geçimsizlik olduğu öğrenilen N.A. (48) kocası İbrahim Arıkum'u (57), gece uyuduğu sırada baltayla öldürdü. Olayın ardından N.A. polis ekiplerini arayarak, eşini öldürdüğünü söyledi. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. Polis N.A.'yı göz altına alırken, hayatını kaybeden Arıkum'un cenazesi Banaz Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT