1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Canikli: Kriz Masalarına Başvurular Binden Az
Canikli: Kriz Masalarına Başvurular Binden Az

Canikli: Kriz Masalarına Başvurular Binden Az

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gülen örgütü soruşturmaları kapsamında kamudan ihraçlar sonrası illerde kurulan kriz masalarına gelen başvuruların 60'ta 1'den az olduğunu söyledi.

19 Eylül 2016 Pazartesi 19:23A+A-

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Canikli, OHAL kapsamında kamuda görevden almalara dair konuştu.

27 bin 715 öğretmenin görevden ihraç edildiğini belirten Başbakan Yardımcısı, 9 bin 465 öğretmenin de açığa alındığını söyledi. Göreve iade edilen öğretmenlere de değinen Canikli, Tunceli'de 419 öğretmenin, farklı illerde de 36 öğretmenin iade edildiğini anımsattı. Canikli, "Açığa alınıp iade edilen bu 36 kişi, FETÖ/PDY bağlantıları nedeniyle açığa alınmışlardı ama yapılan soruşturmalarda bunların örgütle bağı olmadığı anlaşıldı" dedi.

'Kriz masalarına gelen başvurular binden az'

Canikli'ye bir gazeteci şu soruyu yöneltti:

"FETO ile mücadele kapsamında görevden alma yaşandı ama mağduriyetlerin olduğunu belirtmiştiniz. Kriz masalarının oluşturulacağını söylemiştiniz. Mağduriyet başvuru sayısı nedir? Bu kapsamda askeri lise öğrencilerinin durumu yeniden değerlendirilecek mi?"

Canikli bu soruya şöyle yanıt verdi:

"Bu talepler şu anda da yapılabiliyor, devam ediyor. Sonuç itibarıyla illerden başbakanlığa aktarılacak, değerlendirilmeleri en hassas biçimde gerçekleştirilecek. Hedefimiz sıfır adaletsizlik. Gelen tüm talepleri en hassas şekilde detayla değerlendiriyoruz. İllere yapılan müracaatların tümü gelmedi, sayı veremiyoruz ama çok büyük sayılar yok.

Şu ana kadar yaklaşık 60 bin kişinin işine son verilmişse, gelen talepler binin altında öyle söyleyeyim. Özellikle bu açıklamalardan sonra talepler hızlanabilir."

OHAL uzatılacak mı?

OHAL'in uzatılması ya da uzatılmaması hakkında hükümetin herhangi bir karar almadığını söyleyen Canikli, "Önümüzdeki günlerde bu kararı vereceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT