1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Canan Kaftancıoğlu Yeniden Hâkim Karşısında
Canan Kaftancıoğlu Yeniden Hâkim Karşısında

Canan Kaftancıoğlu Yeniden Hâkim Karşısında

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu sosyal medya paylaşımları nedeniyle 17 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davada bugün yeniden hâkim karşısında.

06 Eylül 2019 Cuma 11:44A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün beş ayrı suçtan 17 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davada hâkim karşısına çıkıyor. İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görülen davada Kaftancıoğlu 2012-2017 tarihleri arasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle yargılanıyor. İstanbul 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Kaftancığlu'na "Cumhurbaşkanına hakaret" "Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak" ve "halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" gibi suçlamalar yöneltiliyor.

Duruşmada ilk olarak mahkeme başkanı Akın Gürlek, son celse sonrasında Kaftancıoğlu'nun kendilerini "itham eden" bir şiir okuduğunu söyledi ve bunun dosyaya eklendiğini belirtti. Canan Kaftancıoğlu, Temmuz ayındaki duruşma sonrasında yaptığı açıklamanın sonunda Nazım Hikmet'in "Bir Provokatör Üstünde Hiciv Denemeleri" şiirinden bir bölüm okumuştu.

Duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız, Kaftancıoğlu için "iyi hal uygulanmasın" talebinde bulundu.

Kaftancıoğlu ise savunmasında, "Ben Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem. Kim ne derse desin, Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir" dedi.

Duruşmayı izleyen çok sayıda CHP'li arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT