1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Camide Kuşatılan Mısırlılar Kurtarıldı
Camide Kuşatılan Mısırlılar Kurtarıldı

Camide Kuşatılan Mısırlılar Kurtarıldı

Mısır ordusu ile silahlı baltacılar, darbe karşıtı 300 kişiyi, Kahire'nin Ramses Meydanındaki Fetih Camisinde kuşatma altına aldı.

16 Temmuz 2013 Salı 13:34A+A-

Cami içinde kuşatma altında kalan darbe karşıtlarından Usame ebu el-Hasan, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, 2 saatten beri camide kuşatıldıklarını ve baltacıların pencerelerinden içeri silahlarını doğrultarak tehditlerde bulunduklarını belirtti.

Camide kuşatılan yaklaşık 300 kişinin çoğunluğunun yaşlı, kadın ve çocuklardan oluştuğunu ifade eden Ebu el-Hasan, "Şimdi biz buradan herkese bizi baltacılardan kurtarmaları çağrısında bulunuyoruz. Kadınlarımızı ve çocuklarımızı koruması için Allah'a yalvarıyoruz" dedi.

Fetih Camisine sığınan Mursi destekçilerine karşı polisin operasyon yapmasından endişe eden bölgede yerleşik halk cami çevresinde insan zinciri oluşturdu. 

Öğle Namazında Camiden Çıkmayı Başardılar

Dün geceden beri camide mahsur kalan Mısırlıları kurtarmak için hiçbir güvenlik görevlisinin bölgeye gelmemesi üzerine bugün öğle ezanının okunmasının ardından kalabalık bir grup camiye girdi. Cemaatin yanı sıra Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndan gelen grupların da Fetih Camisi'ne girdikleri görüldü. Namazın ardından, dün geceden beri mahsur kalan yaklaşık 300 kişi de camiden çıktı.

Öğle namazı vaktine kadar cami çevresinde hiçbir güvenlik görevlisinin bulunmaması dikkati çekti. 

Ramses Meydanı'ndaki Fetih Camisi'nde mahsur kalan Mısırlılar, önceki saatlerde bölgedeki esnafa, camiden çıkmak için öğle namazı vaktini beklediklerini ifade etmişti.

Ramses (Ramsis) Meydanındaki Saldırıdan Görüntüler İçin Tıklayınız...

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum