1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cameron'un Göçmen Krizi İle İlgili Tutumuna Eleştiri
Cameron'un Göçmen Krizi İle İlgili Tutumuna Eleştiri

Cameron'un Göçmen Krizi İle İlgili Tutumuna Eleştiri

Fransa’da en fazla göçmenin yaşadığı liman kenti Calais Belediye Başkanı Bouchart, İngiltere Başbakanı Cameron’un göçmen krizi ile ilgili tutumuna sert eleştiriler yöneltti.

09 Eylül 2015 Çarşamba 11:09A+A-

Fransa’da en fazla göçmenin yaşadığı liman kenti Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart, İngiltere Başbakanı David Cameron’un göçmen krizi ile ilgili tutumuna sert eleştiriler yöneltti.

Fransa’dan İngiltere'ye gitmeye çalışan göçmenlerin şansını denediği en önemli sınır noktası olarak bilinen Calais kentinin belediye başkanı, yaşadıkları sıkıntılar konusunda İngiltere parlamentosunun ilgili komisyonunda bir konuşma yaptı.

Fransız belediye başkanı, Calais kentinden gelen göçmenleri kabul etmek istemeyen Başbakan Cameron’u "kibirli" davranmakla ve Calais halkını "hor görmekle" suçladı.

Natacha Bouchart, "İngiltere bu göçmenleri almayacaksa, bu insanlar ömür boyu bu halde yaşamaya mahkum mu olacak?" sorusunu yöneltti ve ‘’İngiltere hükümetinin tavrının bıkkınlık verici olduğunu’’ ifade etti.

Cameron’un, Suriyeli 20 bin göçmene beş yıl içinde kapılarını açacaklarını ancak Calais kentinden ve Avrupa’nın diğer bölgelerinden kendilerine gelecek göçmenleri istemediklerini açıklamıştı.

Fransa'nın Manş Denizi kıyısındaki Calais kentinde yaklaşık 3 bin göçmen yaşıyor. Ülkenin en büyük göçmen kampı da burada bulunuyor. Avrupa’dan İngiltere'ye gitmeye çalışan göçmenler, bu kenti umuda açılan kapı olarak görüyor.

Bu kentteki göçmen kampının koşulları sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açıyor.

(AA)

HABERE YORUM KAT