1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cameron'ın AB Pazarlığı Devam Ediyor
Cameron'ın AB Pazarlığı Devam Ediyor

Cameron'ın AB Pazarlığı Devam Ediyor

İngiltere Başbakanı David Cameron bu hafta Brüksel'de yapılacak Avrupa Birliği (AB) zirvesinde ülkesinin üyeliğiyle ilgili pazarlıklara devam edecek ancak Cameron'ın zirveden istediklerini alması beklenmiyor.

15 Aralık 2015 Salı 13:00A+A-

17 Aralık akşamı AB liderleriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek Cameron'ın AB'nin reforma ihtiyacı olduğu görüşlerini tekrarlaması ve AB'nin reforme edilmesi yönünde liderleri ikna etmeye çalışması bekleniyor. İngiltere'nin AB ile müzakerelerini 2016 yılı içinde tamamlaması ve yine 2016 yılında referandumun yapılması ihtimali bulunuyor.

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakâr Parti, ülkenin 1973 yılından bu yana yürüttüğü AB üyeliğini 2017 yılı sonuna kadar referanduma götürmek istiyor. Bu yıl mayıs ayındaki genel seçim sonunda tek başına iktidar olan David Cameron liderliğindeki Muhafazakâr Parti, ülkenin AB üyeliğini referanduma götürmeden önce birlikle yeniden müzakereler yürütüyor.

Cameron Ne İstiyor?

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB'nin işleyişinden şikâyet ediyor. AB'nin daha rekabetçi olmasını ve daha fazla ticaret anlaşması yapmasını isteyen Cameron, AB ülkelerinde ulusal parlamentolara daha fazla yetki verilmesi ve Avro bölgesinde olmayan ülkelere ayrımcılık yapılmaması talebinde de bulunuyor.

Cameron'ın AB'nin serbest dolaşım kuralıyla çelişen ve tartışmalara neden olan talebi ise AB ülkelerinden gelen göçmenlerle ilgili. İngiltere Başbakanı, AB ülkelerinden İngiltere'ye gelen göçmenlerin devlet yardımlarından yararlanmalarının önünün kesilmesi ve İngiltere'de en az 4 yıl yaşama koşulunun getirilmesi gerektiğini savunuyor.

AB'den İngiltere'ye göç kamuoyu nezdinde endişe oluşturuyor. ComRes araştırma şirketinin yaptığı son ankete katılan İngilterelilerin dörtte üçünün AB'den gelen göçmenlerin devlet yardımı almadan dört yıl ülkede bulunmaları gerektiğini düşünüyor ancak sadece yüzde 31'i Cameron'ın AB'yi bu konuda ikna edebileceğini söylüyor.

AA

HABERE YORUM KAT