1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cameron, AB'nin Reform Teklifini Parlamentoya Taşıdı
Cameron, AB'nin Reform Teklifini Parlamentoya Taşıdı

Cameron, AB'nin Reform Teklifini Parlamentoya Taşıdı

İngiltere Başbakanı David Cameron, Avam Kamarası’nda Avrupa Birliği üyeliğinin devamı için Brüksel’in teklif ettiği reformları savundu.

03 Şubat 2016 Çarşamba 16:55A+A-

Başbakan Cameron, henüz kesin tarihi belirlenmeyen AB referandumu öncesi Brüksel’den gelen teklifi “iki dünyanın en iyisi” olarak niteledi. Cameron şöyle konuştu:

“Eğer AB’de kalırsak, Britanya oradayken bütçenin yönetimi elinde olacak, harcamaları koruyabilecek, gereksiz yönetmeliklerden kurtulacak ve yeniden müzakerelerde verilen taahhütlerle İngiltere’nin gerçekten her iki dünyanın en iyisini elde edebilecek.”.

Avrupa Birliği üyeliğinin devam etmesini savunan İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ise izlenen yöntemin yanlış olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Başbakanın yanlış yollarla, yanlış amaç için yanlış nedenlerle müzakere ettiğine inanıyoruz. Bütün gürültü ve öfkeye rağmen Başbakan tam olarak olacağını bildiği yerde: Kıta genelinde kameraların önündeki koreografi ve yeniden pazarlık oyununa karşın her zamanki amacı Birlik’te kalmaktı.”.

İngiltere medyası ise uzun müzakerelerin ardından ortaya çıkan reform paketine sert tepki gösterdi. Gazeteler, göçmenler ve Brüksel’de toplanan bazı yetkilerin Londra’ya geçmesi gibi sözlerin tutulmadığını vurgulayarak paketi eleştirdi. İngiltere kamuoyu ise AB üyeliğinin devamı konusunda ikiye ayrılmış durumda.

Euro News

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT