1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çakırgil’den 12 Eylül Davasına Müdahillik Talebi
Çakırgil’den 12 Eylül Davasına Müdahillik Talebi

Çakırgil’den 12 Eylül Davasına Müdahillik Talebi

12 Eylül darbesinin zulümlerine uğramış ve 32 yıldır muhacir olarak yaşayan yaşamak zorunda kalan Selahaddin E. Çakırgil 12 Eylül davasına müdahil olma talebinde bulundu.

04 Nisan 2012 Çarşamba 17:23A+A-

Selahaddin E. Çakırgil'in, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına gönderdiği dilekçenin metni:

12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na

                                                      Ankara

Hangi  'derin devlet'  entrikalarıyla oluşturulduğu henüz de tam olarak ortaya konulamamış olan 1980 öncesindeki anarşi ve terör ortamında, 'devlet otoritesini yeniden tesis etmek'  bahanesiyle, dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Kenan Evren liderliğinde, TSK'nin üst komuta kademesince 12 Eylûl 1980 tarihinde yapılan 'askerî darbe' sonrası yığınla hukukdışı uygulamalar cümlesinden olmak üzere; T.C. Bakanlar Kurulu'nun 08.06.1983 tarih,  631-116  6730 no.lu dosya ve 6704 skr. kararıyla -ve tarafıma hiçbir bildirimde bulunulmaksızın- vatandaşlıktan çıkarıldım. 

Ülke yönetimine hukukdışı yöntemlerle elkoyan Org. Kenan Evren liderliğindeki darbe yönetimince kanun adına yapılan sayısız keyfî uygulamalardan birisi olarak, 'vatandaşlık hakkı'mın gasbedilişinin bütün acı ve olumsuzluklarını ülkem dışında, dünyanın çeşitli coğrafyalarında 32 yıl boyunca yaşadığım gibi; yurt dışında oluşum bahane edilerek birçok suç isnadları da üzerime yıkılmış olup, önce Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde ve o mahkemelerin kaldırılması üzerine de onların uzantısı olan adlî mercilerce yürütülen hukukî tâkibât ve 'Kudüs Ordusu'  vs. örgütlenmeler içinde yer aldığım şeklindeki iddialar sebebiyle ülkeme hâlen de dönememekteyim.

Doğruluğuna inandığım hususlardaki fikirlerimi -o dönemde yürürlükte olan TCK. 163. maddesine aykırı olarak- açıklamaktan başka hiçbir  'suç'um olmadığı ve hele, o döneme damgasını vuran anarşi  sarmalında,  silah kullanmak veya silahlı mücadeleyi teşvik gibi bir yönteme asla itibar etmediğim halde; yaptığı askerî darbeyle, halkımızın tamamının iradesini, bir cumhuriyet sisteminde sadece millete aid olması gereken  yönetim yetkisini gasbedip, millet ve ülke kaderi üzerinde kemalist resmî ideolojiye uygun militer bir oligarşik yönetim mekanizmasının tahakkümünü silah zoruyla kurmuş olanlardan hayatta kalan emekli General Kenan Evren ve emekli General Tahsin Şahinkaya hakkında açılan ve mahkemenizde görülmeye başlanan kamu dâvâsına, o darbe yönetiminin 'yargısız infazları'na ağır şekilde mâruz kalan milyonlardan birisi olarak,  'müdahil' sıfatıyla katılmak istiyorum.

Arzederim.

4 Nisan 2012

Selahaddin Eş

Selahaddin E. Çakırgil’in bugünkü yazısı:

HABERE YORUM KAT

3 Yorum