1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Çağın Yezidleri Çağın Hüseyinlerini Katlediyor!”
“Çağın Yezidleri Çağın Hüseyinlerini Katlediyor!”

“Çağın Yezidleri Çağın Hüseyinlerini Katlediyor!”

Başbakan Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuştu: "Kerbela'dan ders çıkarılması gerekirken, hemen her gün çağın Yezid'leri çağın Hüseyinlerini katlediyor."

12 Kasım 2013 Salı 13:03A+A-

Erdeoğan, partisinin grup toplantısında "Biz her zaman Hüseyinler'in tarafında durduk. Kerbela faciası Yezid'in iktidar hırsının eseridir. Suriye de budur, Irak da budur. Irak'ta Suriye'de kendisine hangi sıfatı takarsa taksın mazlumu katledenin sıfatı Yezid'dir, mazlum da Hüseyin'dir." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Geçtiğimiz Cumartesi günü değerli gazeteci dostumuz Savaş Ay ruhunu Hakk'a teslim etti. Dün Savaş Ay'ıun cenazesine biz katılamasak da bir çok arkadaşımız bu meraisme eşlik ettiler. İBB'den beri birlikte çalıştığım Savaş Ay'a Allah'tan rahmet diliyorum.

ALEVİLERE MESAJ

"Dün bir Muharrem iftarına katıldık, her renkten insanla, Alevi dostlarımızla orucumuzu açtık. Kerbela'nın bir ayrışmanın aracı olamayacağını yıllardır ifade ediyoruz. Kerbela üzerinden bir kutuplaşmanın yaşanması Hz. Hüseyin Efendimiz'in mübarek hatırasını hakaret olarak kabul ediyoruz. Kerbela'dan ders çıkarılması gerekirken, hemen her gün çağın Yezid'leri çağın Hüseyinlerini katlediyor. Biz her zaman Hüseyinler'in tarafında durduk. Kerbela faciası Yezid'in iktidar hırsının eseridir. Suriye de budur, Irak da budur. Irak'ta Suriye'de kendisine hangi sıfatı takarsa taksın mazlumu katledenin sıfatı Yezid'dir, mazlum da Hüseyin'dir.

Bugün dünyanın herhangi bir yerinde kendisini Müslüman olarak tanımlayan bir şahıs, üzerine bombaları sarıyor, gidiyor bir kutsal mekanda bombaları patlatıyor. Böylesine bir vahşetin, gaddarlığın bırakın Sünniliği, Şiiliği insanlıkla da alakası yoktur. İslam'la da asla ve asla yakından uzaktan alakası yoktur.

Eğer bizim aramıza yabancı fitne odakları sızmasa inanın aramızda hiçbir mesele kalmayacak. Alevi kardeşimle Sünni kardeşim arasında farklılıklar çok cüzi seviyede, biz aynı toprakların insanıyız. Nasıl ki Mevlana ismi silindiğinde bu topraklardan geriye hiçbir şey kalmazsa, Hacı Bektaş Veli ismi silindiğinde de bu topraklardan geriye hiçbir şey kalmaz. Nifak odakları bizim aramızı açamaz. Biz aracılarla konuşmayacağız, biz yüzyüze konuşacağız, var olan her meseleyi birlikte aşacağız.

11 yılda Alevi kardeşlerimizin sorunlarını çözmede tam bir kararlılık içinde olduk. Çözüm yollarını belirledik. En son Nevşehir'deki Üniversitemizin adını değiştirerek bu yolda bir adım attık. İnşallah çok daha fazlasını yapacağız. Ama güç devşirme peşindeki odakları aramıza almayalım. Alevi olsun Sunni olsun Muharrem ayında oruç tutan tüm kardeşlerimizin orucunu Allah kabul etsin.

Emlak Konut, 3,5 milyar liralık halka arz gerçekleştirdi. Bu arzın 2, 6 milyar liralık kısmı uluslararası yatırımcılara, 650 milyon liralık kısmı da yerli yatırımcılara tahsis edilmiştir. Emlak Konut'un arz işlemi, 2013 yılında yapılan en büyük arz işlemi. Türkiye'de bugüne kadar yapılmış Halkbank ve Telekom'dan sonra en büyük üçüncü arz işlemi oldu, dünyadaki ekonomik krize rağmen...

YURT DIŞI TEMASLARI

AB tarafından önümüze çıkarılan zorlukları bu ülkelerde etraflıca anlatma imkanı bulduk. İki önemli gelişmeye de şahit olduk. 5 Kasım Salı günü Egemen Bağış ile Cevdet Yılmaz Brüksel’de konferansa katılarak 22. Faslı müzakerelere açtılar. Bu fasıl daha önce Sarkozy’nin engel olduğu beş başlıktan biriydi. 22. Faslın açılmasıyla birlikte AB katılım müzakerelerinde toplamda 35 fasıldan 14’ü açılmış oldu. Yeterli mi? Değil. Ümit ederiz ki bu olumlu adım beraberinde ilave olumlu adımlarla güçlenerek AB katılım müzakerelerinin rayına oturmasına katkı sağlar.

AK Parti, Avrupa'da Avrupa Halk Partisi'ne 11 yıldır gözlemci üyeydi. Bizi çok oyaladılar. Biz de geçtiğimiz hafta Avrupa Halk Partisi'nden ayrıldığımızı bir mektupla bildirdik ve yeni kurulan Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular İttifakı'na üye oldu. Gözlemci üye değiliz artık.

'ÇÖP TOPLA ÇETELERE KARIŞMA'

Kızılcahamam'da ifade etmiştim, AK Parti kurulduğu günden bu yana yaptıklarıyla mevcut şablonların sınırlarını aşmış bir partidir. Su anda Avrupa'da muhafazakarlar da demokratlar da kendini bize yakın görüyor. AK Parti kökü Selçuklu'ya Osmanlı'ya dayanan Cumhuriyetin, böyle bir çınarın kollarından biridir. AK Parti köksüz bir parti değil, kökü derinlerde bir partidir. AK Parti bir medeniyet tasavuuru olan, bu tasavvuru geleceğe taşıyan bir partidir.

14 yıl önce belediye başkanı olduğumuzda çok şaşırdılar. Sonra kabullendiler ama nunlar çöp toplasın, bunlar yol inşa etsin, su getirsin, park bahçe yapsın. Bu kadarla yetinmemizi istediler, ekonomiden ülkeye vizyon katacak projelerde uzak durmamızı istediler. aynı şey iktidarda da yaşandı. Hükümet fazi lobisiyle uğraşmasın, çetelere dokunmasın, anayasayaya dokunamazsın, cumhurbaşkanı seçemezsin dediler.

Anaysa'da 60 maddede mutabık kalındı. 48 maddede mutabık kalındığında ben ne dedim bunu hemen meclisten geçirelim dedim. Dediler ki olmaz, ya tamam da yapmaya niyetiniz yok mu kardeşim, mesafe alalım. Hayır, istemezük. Aradan süre geçti, CHP'nin başkanı 'Şu anda 60 maddede uyum var. Meclis'ten bunu çıkarabiliriz' 4 siyasi partinin bu 60 maddede imzası var. 'Hemen gidin ziyaret edin' dedim gruptaki arkadaşlar. MHP zaten benim kapalı diyor, hiç açık olmadı ki zaten. Arkadaşlarımız gittiler, görüştüler; bir değerlendirelim biz ziyarete gelelim dediler. İade-i ziyarette 4 siyaset parti eğer ittifak edersek bu görüşmeyi yapabiliriz dediler. E zaten onların burda imzası var. Diyelim ki 550 kişilik parlamentoda 27-28 kişi 'evet' demezse biz anayasa değişikliği yapamayacak mıyız? Akşam başkaa, sabah başka bunlarda. Milletim ne derse biz oyuz, ama CHP'nin ne olduğunu da milletim anlasın.

Biz hiçbir projemizi medya patronlarına göre o ne yazacak bu ne çizecek'e göre yapmayız. Biz sadece milletin ne dediğine bakar, onların isteği doğrultusunda ilerleriz. Hiç kimse parmağını kaldırarak kibir içinde bizi azarlayacak yetkiye sahip değildir. O günler geride kaldı. Millet, bu gurur ve kibir abidelerine 'siz kim oluyorsunuz' deme cesaretini göstermelidir. Bizi millet bağlar sadece.

'5+3 İNTİHARDIR'

Bu millete tek tip yaşam tarzları dayatılırken biz aziz milleteimizin önüne seçenekler sunan bir iktidar olduk. Okulda çocuğum Kuan-ı Kerim mi öğrenmesini istiyorsun, seçersin o dersin, istemiyorsan seçmezsin. 4+4+4 seçeneğiyle okullar arasında tercih hakkı getirdik, bu hafta İsveç'teki görüşmelerimde 5+3'ün intihar olduğunu söylediler, '4+4+4'ü nerden buldunuz' dediler. 4+4+4'ün verimsiz olduğunu söylediler, 12 yıl zorunlu eğitimi getirmeye niye cesaret edemediniz? Onu da biz yaptık. Kamuda ister başörtülü çalışırsın ister başı açık çalışırsın, meclise ister baş örtülü gelirsin ister başı açık gelirsin.

Muhafazakar bir parti olarak her meselede bir görüşümüz var, ama parti olarak anayasa ne derse, millet ne derse biz onu yaparız.

ARINÇ VURGUSU

AK Parti'de nifak oluşsun diye medet umuyorlar. Bu zavallılıktır, AK Parti hiçbir zaman buna müsaade etmeyecek. AK Parti içindeki hiçbir kardeşim pusuda bekleyenlere bu fırsatı vermeyecektir.

Bir taraftan yolsuzluk dosyasıyla ihraç edeceksin, ondan sonra da can kurtaran simidi gibi ona yapışacaksın. Böyle bir şey var mı ya? ama bunların genlerinde var.

Biz çıkar birliği yapmış bir kadro değiliz. Biz dava ortaklığı kader birlilği yapmış bir kadroyuz. Bazen yanlış anlamalar, yanlış anlaşılmalar olabilir. Dava arkadaşlığının bir gereği olarak biz meseleleri aramızda konuşur ve çözüme kavuştururuz. Biz sorunlarımızı kendi aramızda çözeceğiz, pusuda bekleyenlere fırsat vermeyeceğiz. Teşkilatımızdaki herkesin böyle hareket edeceğine pusuda bekleyenlere fırsat vermeyeceğini umuyorum."

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum