1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Çadır Kentte Kalan Suriyeli Çocuklardan Eylem
Çadır Kentte Kalan Suriyeli Çocuklardan Eylem

Çadır Kentte Kalan Suriyeli Çocuklardan Eylem

Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde kalan Suriyeli çocuklar, kuşatma altındaki Yermuk Kampı'ndaki insani drama dikkati çekmek için eylem yaptı.

08 Mart 2014 Cumartesi 21:59A+A-

Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde kalan Suriyeli çocuklar, kuşatma altındaki Yermuk Kampı'ndaki insani drama dikkati çekmek için eylem yaptı.

İlçedeki YİBO Çadır Kenti Okulu önünde bir araya gelen Suriyeli çocuklar, hazırladıkları Türkçe ve Arapça dövizlerle alanı doldururken, uzun süre Esed rejimi aleyhinde slogan attı.

Kendilerine "Özgürlük Anneleri" adını veren Suriyeli kadınların organize ettiği eylemde, çocuklar Yermuk Kampı'nda yaşam mücadelesi veren yaşıtları için dua ederek "Yermuk açlıktan ölüyor neredesiniz, Suriye kan ağlıyor, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız, Özgürlük istiyoruz, bizi açlık değil yalnızlık öldürüyor" şeklinde sloganlar attı.

Özgürlük Anneleri grubunu oluşturanlardan Rabia Ahmer, yaptığı konuşmada, son zamanlarda bombalar ve açlık nedeniyle çok şehit verdiklerini belirtti.

Tüm dünyanın bu drama sessiz kalmaya devam ettiğini savunan Ahmer, "İsrail'de bile bir Filistinlinin açlıktan öldüğünü duydunuz mu? Biz hiç duymadık. 6 ay içerisinde Yermuk'ta 120 kişi açlıktan öldü. Esed'in Müslümanlara yaptığı zulmü İsrail bile yapmadı. Bizim yalnızca Allahımız var ve ona dua etmek için toplandık" dedi.

Suriye'de 3 yıldır dünyanın gözü önünde katliamlar yapıldığını ifade eden Ahmer, Suriye için tüm dünyanın sadece konuştuğunu, Ukrayna için ise tüm dünyanın kısa sürede ayaklandığını savundu.

13 yaşındaki Eyben Tekke ise Yermuk Kampı'nda çocukların açlıktan ölmesi nedeniyle eylem yaptıklarını belirtti. Beşşar Esed'in gitmesi içinde dua ettiklerini vurgulayan Tekke, Yermuk'daki insanlara yardım ulaşmasını istediklerini söyledi.

Yapılan duaların ve konuşmaların ardından çocuklar, kamp içerisinde sloganlar atarak yürüyüş yaptı.

yermuk-20140308-01.jpg

yermuk-20140308-02.jpg

yermuk-20140308-03.jpg

HABERE YORUM KAT