1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Bylock'u Geliştiren Ekipten Yılmazer Tutuklandı
Bylock'u Geliştiren Ekipten Yılmazer Tutuklandı

Bylock'u Geliştiren Ekipten Yılmazer Tutuklandı

Darbe kalkışmasına ilişkin soruşturmada, kriptolu mesajlaşma sistemi olan “Bylock” yazılımını geliştiren ekibin içerisinde olduğu iddiasıyla gözaltına alınan TÜBİTAK’ın eski üst düzey yöneticisi Yılmazer, tutuklandı.

11 Eylül 2016 Pazar 13:26A+A-

AA’da yer alan habere göre, Kütahya'da, darbe kalkışmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, kriptolu mesajlaşma sistemi olan “Bylock” yazılımını geliştiren ekibin içerisinde olduğu iddiasıyla gözaltına alınan TÜBİTAK’ın eski üst düzey yöneticisi Mesut Yılmazer, tutuklandı.

Yılmazer (46), Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen Yılmaz'er, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

“Siz Beni Tutuklayamazsınız”

Bu arada, Yılmazer'in kendisini sorgulayan polislere, “Siz beni sorgulayamazsınız. Yakında hepiniz tutuklanacaksınız ve bunların hesabını vereceksiniz.” ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.

Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri (KOM) ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan ve daha önce işten çıkartılan TÜBİTAK’ın eski üst düzey yöneticisi Mesut Yılmazer'in, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki bir yakınının evinin bodrumunda saklandığı eve operasyon düzenlemiş, kaçmaya çalışan Yılmazer'i evin yakınındaki tren yolu üzerinde yakalamıştı.

Zanlının yanında taşıdığı çantada çok sayıda örgütsel evrak ve doküman ele geçirilmişti.

Yılmazer'in, geçmişte bir dönem Gülen örgütünün “İzmir il imamlığı” görevinde de bulunduğu öne sürülmüştü.

HABERE YORUM KAT