1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. 'ByLock' Kullanan 61 Polis Tutuklandı
'ByLock' Kullanan 61 Polis Tutuklandı

'ByLock' Kullanan 61 Polis Tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında, "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında bir emniyet müdürü ve başkomiserlerin bulunduğu 61 polis "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

18 Ekim 2016 Salı 10:57A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Evliya Çalışkan tarafından şifreli yazışma uygulaması ''ByLock''u kullanan emniyet mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye getirilen 65 polisin hakimlik işlemleri sona erdi.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, aralarında bir emniyet müdürü, 45 başkomiser ve yardımcılarının da bulunduğu 61 şüphelinin ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Hakimlik, 4 polis memurunun, bilgi verdikleri ve etkin pişmanlıktan faydalanmak istedikleri gerekçesiyle adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Adli kontrol hükümleri kapsamında serbest kalan 4 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyuldu.

Soruşturma kapsamında, ''ByLock'' programını kullandığı tespit edilen, aralarında 5 emniyet müdürü, 3 amir ve başkomiserlerin de bulunduğu 99 polis tutuklanmıştı. Son karar tutuklanan polislerin sayısı 160'a yükseldi. 

AA

HABERE YORUM KAT