1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Bylock HSYK Seçimleri İçin Hazırlanmış
Bylock HSYK Seçimleri İçin Hazırlanmış

Bylock HSYK Seçimleri İçin Hazırlanmış

Gülen Örgütü’nün ByLock isimli gizli haberleşme programını, ölüm kalım savaşı olarak gördüğü 2014’teki HSYK seçimleri için hazırladığı belirtildi.

03 Ekim 2016 Pazartesi 09:12A+A-

FETÖ, 17/25 Aralık darbe girişimleriyle meşru hükümeti devirmeye kalkıştı. Amacına ulaşamayınca ağ gibi sardığı yargıdaki hakimiyetini yitirmemek için 12 Ekim 2014'teki HSYK adayı seçimlerini var olma savaşı olarak görüyordu. Bütün mensuplarını bu seçim için seferber eden örgüt, ByLock isimli mesajlaşma programını da bu seçimler için geliştirdi. FETÖ'nün büyük darbe aldığı bu seçimlerin ardından söz konusu programın daha sonra da örgütün tabanına yayıldığı ve örgüt mensuplarınca aktif olarak kullandığı belirtildi. MİT'in deşifre ettiği örgüt içi haberleşme programı “ByLock"un TÜBİTAK'taki örgüt mensuplarınca geliştirildiği ortaya çıkarılmıştı.

HAKİM VE SAVCILARDA ÇIKTI

HSYK'nın ihraç gerekçesinde FETÖ'nün yargı teşkilatı içerisinde etkin güce ulaştığı belirtilerek, “Bu gücün korunması ve önceki örgütsel uygulamaların devamlılığının sağlanması amacıyla 2014'teki HSYK üye seçimlerinin büyük bir önem arz etmekteydi. Örgüt için gizlilik önem arz etmesine rağmen HSYK üye seçimlerine atfedilen önemden dolayı bu dönemde örgüt mensuplarının deşifre olması bile göze alınmış, oy toplamak için faaliyetler düzenlenmiş ve süreç boyunca 'ByLock' olarak bilinen şifreli haberleşme programı üzerinden örgütiçi iletişim sağlandı" ifadelerine yer verilmişti.

FEN LİSESİNİ BİRİNCİLİKLE KAZANMIŞ

ByLock programını geliştirenler arasında olduğu tespit edilen İ.T., İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Türkiye'nin en stratejik kurumlarından biri olan TÜBİTAK'a bağlı BİLGEM'de 7 yıl çalıştığı belirlenen İ.T.'nin Ankara Fen Lisesi'ni birincilikle kazandığı da öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili soruşturmada “sahte rapor" düzenlemekle suçlanan Hasan Palaz da BİLGEM Başkanlığı yapmıştı.

700 KPSS ŞÜPHELİSİ BYLOCK LİSTESİNDE
 
Örgüt içi haberleşme programı ByLock'u kullananlar arasında FETÖ'nün sınav sorularını çaldığının deşifre edildiği 2010 KPSS soruşturmasının şüphelilerinin bulunduğu belirlendi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından yürütülen soruşturmada, Eğitim Bilimleri alanında 100 ve üzeri net yapan 3 bin 227 şüpheli tespit edilmişti. Binlerce gencin hayatını gasp ederek devlet kadrolarına sızan şüphelilerden 700'ünün ByLock'u aktif olarak kullandığı anlaşıldı. Büyük çoğunluğu öğretmen olan şüphelilerin örgüt içerisinde “abi" ve “abla" pozisyonunda oldukları kaydedildi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT