1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Büyükelçilik Çalışmalarını Askıya Aldılar
Büyükelçilik Çalışmalarını Askıya Aldılar

Büyükelçilik Çalışmalarını Askıya Aldılar

Suudi Arabistan, İtalya ve Almanya'nın "Yemen'deki siyasi ve güvenlik sorunları" nedeniyle, Sana büyükelçiliklerindeki çalışmalarını askıya aldıkları bildirildi.

13 Şubat 2015 Cuma 16:23A+A-

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın dışişleri bakanlığından bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, "Yemen'in başkentinde yaşanan güvenlik ve siyasi durumlar neticesinde Suudi Arabistan, buradaki büyükelçilik çalışmalarını askıya aldı ve çalışanların tamamını tahliye ederek güvenli şekilde ülkelerine dönmeleri sağlandı" denildi.

İtalya da Yemen'deki durumun kötüleşmesi neticesinde Sana'daki büyükelçilik çalışmalarını geçici olarak askıya aldığını duyurdu. 

İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Yemen'in başkentinde bulunan Büyükelçi Luciano Galli ve tüm diplomatların Roma'ya dönüş yolunda olduğu" ifade edildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise devlet radyosundan yaptığı açıklamasında, Yemen'deki büyükelçilik çalışmalarının güvenlik nedeniyle askıya alındığını ve büyükelçilik çalışanlarının ülkeden ayrıldığı kaydetti.

ABD, Fransa ve İngiltere de Sana'daki büyükelçilik çalışmalarını askıya aldığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT