1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Büyük "skandal": Camide çiğ köfte
Büyük "skandal": Camide çiğ köfte

Büyük "skandal": Camide çiğ köfte

Müslümanların camilerde sadece ibadetler için bir araya gelmediğini anlamakta zorluk çeken seküler basın "camide çiğköfte yoğrulduğu iddiası" ile gündem oluşturmaya çalışıyor.

01 Şubat 2022 Salı 19:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Seküler haber sitesi T24'ün servis ettiği bir görüntüye göre camide bir araya gelen Müslümanlar çiğköfte yoğurarak sohbet etti. Sosyal medya kullanıcılarının dalga geçtiği konuyla alakalı T24 haberine birçok olumsuz yorum yapıldı. 

"Tekirdağ’ın Saray ilçesinde din görevlilerinin camide çekildiği iddia edilen 'çiğ köfte yoğurma' görüntüleri tepkiye neden oldu" yorumları ile haberleştirilen olaya tepki gösteren kesimin de CHP Tekirdağ İlçe Teşkilatı olması dikkat çekti. 

T24'ün haberinde, "M.A. ismindeki imamın “Urfalıyım Ezelden” türküsü eşliğinde çiğ köfte yoğurduğu, bu esnada canlı yayın yapan Y.S.Ç.’ye ikram ettiği, caminin müezzini H.K.’nin de bu esnada yeşillik doğradığı görülüyor" denildi. Çok kötü bir şey yapıyorlarmış izlenimi uyandırılmaya çalışılan habere sosyal medya kullanıcıları "Etik olmayan bir şey göremiyorum haberin kendisi haricinde" diyerek tepki gösterdi. 

Cami içerisinde sadece ibadetler yapılabileceğini iddia eden seküler kesimin daha önce de çocukların camide cemaate karışmaları için yapılan etkinliklere tepki gösterdiği hatırlanınca olayın "Camide neden çiğköfte yoğruluyor?" tepkisi olmadığı anlaşılabiliyor. 

Camilere ibadet için dahi uğramayan seküler kesimlerin dini alanlara istedikleri gibi müdahalede bulunabileceklerini kendilerine hak gördükleri yorumları yapılırken, görüntülerin araştırılması ve ilgili kişiler hakkında soruşturma açılması çağrısı yapıldığı aktarıldı. 

 

HABERE YORUM KAT

18 Yorum