1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Büyük devlet aklı(!) Mesut Yılmaz’a rahmet okuma yarışına girmiş
Büyük devlet aklı(!) Mesut Yılmaz’a rahmet okuma yarışına girmiş

Büyük devlet aklı(!) Mesut Yılmaz’a rahmet okuma yarışına girmiş

İktidar yöneticilerinin de içerisinde bulunduğu siyasiler darbe düzeninin temsilcisi olan Mesut Yılmaz için taziye sırasına girmiş.

30 Ekim 2020 Cuma 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Mesut Yılmaz, -tüm eksiklerine rağmen- Turgut Özal ile başlayan devletin ceberut yüzünün bir nebze normalleşmesi ve daha halka dönük bir perspektif geliştirilmesi politikalarını bitiren siyasidir. Mesut Yılmaz’a siyasi demek bile onun için iyimser bir tanımlama olur. Askeri cuntanın şıklattığı parmak sesini hemen duyarak gereken(!) neyse onu yapan bir devlet adamından söz ediyoruz.

Türkiye’nin küçük meselelerle uğraşırken kaybettiklerini hatırlamak adına Mesut Yılmaz’ın siyasetteki kariyerini düşünmek yeterlidir. Ekonomik krizler, faili meçhuller, başörtüsü ve imam hatip yasakları, yolsuzluk vs. saya saya bitiremeyeceğimiz problemler onun da içerisinde olduğu hükümetlerin bu memlekete armağan ettikleridir. Ülkenin bin bir sıkıntıyla boğuştuğu bir dönemde başörtüsünü yasaklamayı kendisine vazife edinen bir adamdan bahsediyoruz. Adı anılınca “siyasi hayatıma mâl olsa da” cümlesi akla gelen, İslam’ın değerlerine savaş açan birisinden…

Statükocular ve vesayet odakları için muhakkak değerli birisidir. Onların, ölüm haberi üzerine hemen taziyeler yayınlaması, methiyeler düzmesini anlayabiliriz. Peki, cari hükümetin önemli isimlerine ve İslami hassasiyet sahibi siyasetçilere ne oluyor? 28 Şubat’ı mı unuttunuz? Sırf ölmüş olması bir adamı muteber kılmaz. “Büyük üzüntü” duyacağınız bir şey varsa o da zalimlerin hayırla yâd edilmeyeceği gerçeğini unutmanızdır. Eğer ki mesele devletin sürekliliği saçmalığını vurgulamak ve yaşatmak adına, geçmişte devletin bekası için işlenmedik cürüm bırakmayan adamların günahlarını da sahiplenmekse siz bilirsiniz… Bu tutum karşısında şaşkınlığımızı ve üzüntümüzü gizleyemiyoruz!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum