1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Bütün dünya buna inansa…”
“Bütün dünya buna inansa…”

“Bütün dünya buna inansa…”

CHP’ye yakın isimler İBB’nin kar faciasını tevil peşinde!

28 Ocak 2022 Cuma 16:15A+A-

HAKSÖZ HABER

İBB’nin hava muhalefeti karşısında yaşadığı sorunlar hakkında farklı kesimlerin eleştirilerini Haksöz’de incelemiştik.

Bir de olayın üstünü örtmek için ucuz çabalara girenler var ki onların durumu tam ibretlik! Uğur Dündar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul'da kar felaketi yaşanırken balık yemek için Okmeydanı'ndan Sarıyer'e gitmesinin başarı olduğunu söyleyerek kendi çapında bir başarıya imza attı.

Dündar, İmamoğlu'nun "Yolların kapalı olması nedeniyle randevumuzu iptal ediyorum" demeyerek bir araya geleceği İngiliz elçiye 'aciz başkan' imajı çizmediğini savundu. Uğur Dündar’ı bu çabasından dolayı tebrik ediyoruz. Şeytanın aklına gelmez böylesi...

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat ise İBB’nin sorumlu olduğu bir bölge ile alakalı Beyoğlu Belediyesini suçlayarak Dündar’ın benzeri bir işe girişti. Olayın kısa sürede anlaşılması üzerine ise komik bir duruma düştü. 

Kırıkkanat, sosyal medya hesabından Çağlayan Adliyesi’ne giderken yoldaki buzlu kaldırımın fotoğrafını  çekip "İnsanlar düşüp kafalarını kırsınlar diye özen gösteren AK Parti’li Beyoğlu Belediyesi’ne şükranlarımı sunarım. 4 gündür kaldırımdaki karı bile temizlemekten acizler…" ifadeleriyle kendince ironik bir paylaşım yaptı. Meseleyi izah etme görevini ise AK Parti Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız üstlendi. Yıldız, Kırıkkanat’a "Sayın Ekrem İmamoğlu ve İBB; Mine Hanım’a yardımcı olur musunuz? Bizi zorla çıkardığınız alanlarda yürüyemiyormuş."  diyerek cevap verdi.

resized-a8844-54fccf4dmine-1.jpgresized-8384c-296446e7akparti-9880.jpg

Ardından ise İBB’nin sorumluluğundaki bölgeyi temizlediklerini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı  "Biz yine de kıyamadık hemşerilerimize Mine Hanım. Çalışma arkadaşlarımız İBB sorumluluğundaki alanı temizliyor. Her zaman yaptığımız gibi; mesele yetkiyle değil gönülle çözülüyor" ifadelerini kullandı.resized-68a9e-0e0d25b1ibb-2769.jpg

İktidar veya muhalefet fark etmez. Yapılan bir yanlış hakkında izah edici açıklamalar yapıp gerekirse özür dilemek yerine olayın üstünü örtmeye çalışmak veya hedef saptırmak her zaman daha kötü sonuç veriyor. "Bütün dünya buna inansa, birlik olsa hayat bayram olsa..." naifliğiyle hataları görmezden gelirseniz acınacak hale düşersiniz!

İBB’nin yetersizliğini eleştirmek yerine tevile girişen Uğur Dündar ve Mine Kırıkkanat’ın yaşadıkları rezaletten herkesin çıkarması gereken dersler var!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum