1. HABERLER

  2. HABER

  3. Burundi'de İç Savaş İddiaları
Burundi'de İç Savaş İddiaları

Burundi'de İç Savaş İddiaları

Burundi ordu sözcüsü Gaspard Baratuza, ülkede her geçen gün artan iç savaş söylentilerinin asılsız olduğunu söyledi.

19 Haziran 2015 Cuma 17:49A+A-

Baratuza, basına açıklamasında, sosyal medyada hafta sonu bir iç savaşın çıkacağına yönelik gerçeği yansıtmayan bilgilerin paylaşıldığına dikkati çekerek ordunun her türlü taşkınlığa karşı önlem aldığını vurguladı.

"İç savaş söylentileri asılsız" diyen Baratuza, geçen ay başarısız darbe girişiminde bulunan ve Ruanda'ya sığınan askerlerin tekrar darbeye girişme ihtimalinin olmadığını, bu askerlerin sayısının dikkate alınmayacak kadar az olduğunu da ifade etti.

Öte yandan yüzlerce kişinin pasaport almak için beklediği sınırlarda polisin kapıları kapattığı bildirildi.

Burundi'nin başkenti Bujumbura sakinleri bağımsız yayın yapan televizyon ve radyoların bulunmaması nedeniyle ülkedeki gelişmelerden haberdar olamadıklarını belirtiyor. Halkın bir kısmı güvenlik güçlerinin ara sokaklara konuşlanmasını iç savaş alameti olarak yorumluyor.

Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza'nın resmen adaylığını duyurduğu 25 Nisan'dan sonra muhalefet ve sivil toplum kuruluşları, protesto için sokaklara dökülmüştü. Gösteriler sırasında aralarında asker ve polislerin de bulunduğu 70 kişinin öldüğü, 500'e yakın kişinin yaralandığı, yaklaşık 1000 kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Ülkede yerel seçimlerin 29 Haziran'da, devlet başkanı seçimi 13 Temmuz'da ve senato seçimleri 24 Temmuz'da planlanıyor.

(AA)

HABERE YORUM KAT