1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bursa'daki Saldırının İddianamesi Kabul Edildi
Bursa'daki Saldırının İddianamesi Kabul Edildi

Bursa'daki Saldırının İddianamesi Kabul Edildi

Bursa'da, 27 Nisan'da tarihi Ulu Cami yakınında gerçekleştirilen saldırıya ilişkin tutuklu 6 sanık hakkında hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

28 Haziran 2016 Salı 11:59A+A-

Alınan bilgiye göre, Bursa'da, 27 Nisan'da tarihi Ulu Cami yakınında gerçekleştirilen saldırıyı soruşturan Cumhuriyet Savcılığı, tutuklu 6 sanık hakkındaki iddianameyi tamamladı.

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. 

Tutuklu sanıklar Emine K, Ümmü Gülsüm M, Mithat T, Tuba K, Zekiye Z. ve İsa C. hakkında 13 yaralı için ayrı ayrı "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 20'şer yıl, "Silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan 15'er yıl, "Terör örgütüne üye olmak" suçundan 7'şer yıl ve "Mala zarar vermek" suçundan zarar gören 11 iş yeri için ayrı ayrı 2'şer yıla kadar ağır hapis cezası isteniyor.

Sanıklar, önümüzdeki aylarda hakim karşısına çıkacak.

Tarihi Ulu Cami'nin batı girişi bölümünde, 27 Nisan'da bir kadın militan üzerindeki bomba düzeneğini patlatmıştı. Olayda canlı bomba ölmüş, civardaki 13 vatandaş yaralanmıştı. Canlı bombanın kimliğinin, PKK üyesi 24 yaşındaki Eser Çali olduğu belirlenmiş, soruşturma kapsamında Bursa, Mardin, Şanlıurfa, İzmir, İstanbul ve Afyonkarahisar'da 17 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11'i, sorgularının ardından savcılık tarafından salıverilmiş, Emine K. ve kardeşi Tuba K. ile Ümmü Gülsüm M, Zekiye Z, Mithat T. ve İsa C. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT