1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bursa'daki PKK Operasyonunda 5 Kişi Tutukandı
Bursa'daki PKK Operasyonunda 5 Kişi Tutukandı

Bursa'daki PKK Operasyonunda 5 Kişi Tutukandı

Bursa'da Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 10 Eylül'de merkez Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi'ndeki yasa dışı gösterilere katılıp çevreye zarar veren 5 kişi tutuklandı.

29 Ekim 2015 Perşembe 15:16A+A-

Bursa'da, PKK üyesi oldukları ve geçen ay izinsiz gösterilere katılıp çevreye zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 8 kişiden 5'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 10 Eylül'de merkez Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi'ndeki yasa dışı gösterilerde bazı hemşehri derneklerinin binaları ile evlere taş atarak zarar verdikleri, barikat kurarak yolları kapattıkları, provokasyon amacıyla kimilerini yönlendirdikleri ve PKK üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan M.A, E.T, T.B, A.A, G.I, H.A. ile yaşı küçük 2 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından, "Terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve mala zarar vermek" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan M.A, E.T, A.A, G.I ve H.A, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. T.B. ise serbest bırakıldı. Öte yandan yaşı küçük iki zanlı da adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

AA

HABERE YORUM KAT