1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bursa’da Ahmedinejad’ı Protesto Edenlere Alçak Saldırı
Bursa’da Ahmedinejad’ı Protesto Edenlere Alçak Saldırı

Bursa’da Ahmedinejad’ı Protesto Edenlere Alçak Saldırı

Erbakan Vakfı'nın davetlisi olarak Bursa'da konuşma yapan Ahmedinejad'ı protesto eden Suriye Devrimi gönüllülerine saldırıda bulunuldu.

28 Şubat 2015 Cumartesi 00:47A+A-

HAKSÖZ-HABER

Erbakan Vakfı’nın Bursa'da Necmettin Erbakan'ı anmak için düzenlediği törene İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad da davet edilmişti. Ahmedinejad, konuşma yaptığı sırada Suriye Devrimi gönüllülerince protesto edildi. Salondaki bulunan dinleyici görünümlü şebbihalar, protestoculara saldırdı ve neredeyse linç etti.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan anma töreni sırasında konuşmak için sahneye çıkıp dinleyicileri selamladığı sırada, salonda bulunan 4 genç Suriye’de yaşanan katliamları destek verdikleri için Ahmedinejad’ı protesto eden sloganlar attı ve Suriye Devrimi bayrağı açtı.

Protesto başlar başlamaz çok sayıda kişi tarafından etrafları sarılan 4 genç, linçe maruz kaldı. Sivil polislerce kalabalığın içinden alınan ve gözaltına alınan gençler, “Suriye Cihadı Onurumuzdur!”, “Katil İran Suriye’den Defol!” sloganları attı.

Saldırı esnada salondaki dinleyiciler “Mücahit Erbakan” sloganı attı.

Öte yandan program başlamadan önce de bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Ahmedinejad'ın Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne gelmesinin beklendiği sırada üzerinde bomba olduğunu söylediği iddia edilen bir kişi, Ahmedinejad’ı protesto etti. "Ahmedinejad'ı burada istemiyoruz. Toplantı burada yapılmasın. Şebbihalar, Suriye'de çocukları öldürüyor!" diyen protestocu polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

bursa-da-ahmedinejad-protestosu-saldiri-erbakan-vakfi03.jpg

bursa-da-ahmedinejad-protestosu-saldiri-erbakan-vakfi02.jpg

HABERE YORUM KAT

14 Yorum