1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bursa Halkı Suriyeli Mazlumları Unutmadı!
Bursa Halkı Suriyeli Mazlumları Unutmadı!

Bursa Halkı Suriyeli Mazlumları Unutmadı!

Büyükşehir Belediyesi`nin öncülüğünde Bursa`dan 10`larca TIR yardım malzemesi Suriyeli mazlumlara ulaştırıldı.

14 Eylül 2014 Pazar 22:07A+A-

Yaşanan katliamdan kaçan yüz binlerce Suriyeliye kucak açan Türkiye, bir taraftan da bölgedeki yaraların sarılması için tek yürek oldu.

Suriyeli mazlumlara bir nebze de olsa destek olmak amacıyla Bursa'da da adeta yardım seferberliği başlatılırken, bugüne kadar Bursa Büyükşehir Belediyesi, işadamları dernekleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan sağlanan yardımlarla doldurulan onlarca TIR bölgeye ulaştırıldı. Yardım kervanına katılan Bursasporlu taraftar gurubu Teksas ile Gazcılar esnafı da doldurdukları 10'uncu TIR'ı Suriye'ye uğurlardı.

Gıda, ilaç ve temizlik malzemesi ile dolu TIR'ın uğurlanması töreninde Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ da esnaf ve taraftarları yalnız bırakmadı.

Bursa halkının hayırda yarışmaya devam ettiğini, şimdi de Bursasporlu taraftarlar ve Gazcılar Caddesi esnafının 10'uncu TIR'ını Suriye'ye uğurladıklarını belirten Başkanvekili Abdullah Karadağ, “İsimsiz kahramanlar alicenaplığını göstermeye devam ediyor. Ülkemiz dün Arakan'da, Filistin'de, Gazze'de olduğu gibi bugün de Suriyeli dindaşlarına yardım etmeye devam ediyor. İnşallah yardımlarımız kazasız belasız bir şekilde menzile ulaşır.” diye konuştu.

Teksas Grubu adına konuşan Selim Kurtulan da bugün 10'uncu TIR'ı gönderdiklerini belirterek, bu konuda kendilerine destek veren Büyükşehir Belediyesi ve Gazcılar Caddesi esnafına teşekkür etti. Yardımlarının bundan sonra da devam edeceğini dile getiren Kurtulan, “Bizim tek temennimiz savaşın bir an önce son bulması” dedi.

Gazcılar Caddesi esnafından Abdullah Dilmenler de yaptıkları yardımların hayırlara vesile olmasını diledi. Daha sonra yardım TIR'ı dualarla Suriye'ye uğurlandı.


bursa-buyuksehir-belediyesi-suriye-yardim-tiri.jpg

HABERE YORUM KAT