1. HABERLER

  2. HABER

  3. Burkalı Kadına Hakaret Fransa’da İsyan Çıkardı
Burkalı Kadına Hakaret Fransa’da İsyan Çıkardı

Burkalı Kadına Hakaret Fransa’da İsyan Çıkardı

Fransa polisi, yanında kocası bulunduğu halde Müslüman bir kadına suçlu muamelesi yaptı. Kadın ile kocası gözaltına alındı. Trappes kentinde isyan çıktı.

20 Temmuz 2013 Cumartesi 14:51A+A-

Fransa'da polisin burkalı bir kadına karşı takındığı Trappes kentinde büyük tepkilere neden oldu. Burkalı kadına suçlu muamelesi yapmaya çalışan polis, kadının kocasını tepkisiyle karşılaştı. Polis, hem kadını hem kocasını darp ederek gözaltına aldı. Olayın duyulması kentte isyana neden oldu.

Fransa'nın Trappes kentinde dün yaşanan olayda, polis burkalı bir kadın ile yanında bulunan kocasının önünü kesti. Polis, burkalı kadına suçlu muamelesinde bulunarak onu aramak istedi. Bunun üzerine kadının kocası duruma itiraz etti. Ancak polis kocanın bu direnişine sert tepki gösterdi ve karı-kocayı gözaltına aldı.

Polis, kadın ile kocasını gözaltına aldıktan sonra serbest bırakmadı. Bunu duyan Trappes'teki Müslümanlar sokağa döküldü. Saatlerce karakolun önünde kadınla kocasının serbest bırakılmasını isteyen göstericiler taleplerine cevap alamadılar. Bir süre sonra polis göstericilere müdahale etti. Taraflar arasında çıkan çatışmalarda göstericiler sokakları ateşe verdi.

Çıkan olaylarda polisin göstericilerin üzerine ateş açtığı ve bir eylemcinin yaralandığı belirtiliyor. Hastaneye kaldırılan eylemcinin tedavisi sürüyor.

Olaylar sırasında kentin üzerinden güvenlik güçlerine ait helikopterlerin de uçurulması dikkat çekti.

Kentteki gerilim hâlâ devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT