1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Burhaniye Kaymakamlığından örnek adım!
Burhaniye Kaymakamlığından örnek adım!

Burhaniye Kaymakamlığından örnek adım!

Balıkesir Burhaniye'de gerçekleştirilecek olan Zeytinli Rock Festivali'ne Burhaniye Kaymakamlığı izin vermedi.

12 Ağustos 2022 Cuma 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Festival adı altında yapılan ahlaksızlık ve edepsizlikler Türkiye’de geniş kesimleri canından bezdirdi. Alkol ve fuhuşun olağan şeyler haline geldiği “festivaller” toplumun değer yargılarına meydan okunan etkinliklere dönüştü!

Balıkesir Burhaniye’de 7. kez gerçekleşecek olan Zeytinli Rock Festivali’ne Burhaniye Kaymakamlığı izin vermedi. Burhaniye’deki hassasiyet sahibi insanlar STK’lar yoluyla örgütlenerek yıllardır şahit olunan utanç verici görüntülerin yaşanmaması için yetkililere çalışma başlatmaları çağrısında bulundular.

İlim Yayma Cemiyeti Burhaniye Şubesi, Eğitim Bir Sen Burhaniye Şubesi, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Burhaniye Şubesi Diyanet Sen Burhaniye Şubesi ve Türk Kızılay Burhaniye Şubesi ortak basın açıklamasıyla festivalin sebep olduğu yıkıma dikkat çektiler:

  • Bu yıl düzenlenecek olan güzel beldemizi çekirge sürüsü girmiş gibi darmadağın edecek ve ekonomik getirisi olacakmış yanlış algısı ile sözde ‘gençlerin özgürlüğü’ adı altında bütün kötülüklerin anası alkolün su gibi içildiği, her ne kadar festival alanına girişlerde aramaların sıkı yapıldığını bilsek de arama öncesi cadde ve sokaklarda envaiçeşit uyuşturucu-uyarıcı maddelerin satılıp kullanıldığı kuvvetle muhtemel olan festival alanı ve Burhaniye cadde-sokaklarında hiç örf adetle uyuşmayan milli duygu ve geleneklerimizde olmayan fuhşu alenileştiren, esnafa da belirgin bir getirisinin olmadığını düşündüğümüz Zeytinli Rock Festivali’nin beldemizde, ilçemizde, ilimizde yapılmasını istemiyoruz.

Burhaniye Kaymakamlığı ise gelen bu çağrıları cevapsız bırakmadı ve festivali iptal etti. Bu takdir edilesi adım bazı siyasetçiler tarafından hemen alışıldık tepkilere sebep oldu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Festivallerini yasakladığın, yaşam tarzlarına müdahale ettiğin ve geleceklerini kararttığın gençlerle birlikte, sandıkta göndereceğiz seni Erdoğan!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Kamu sağlığı ve güvenliği için konser yasaklayacağınıza 10 milyon sığınmacı ve kaçağın ülkemize girmesine izin vermeyin.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir: Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı, yıllardır düzenlenen Zeytinli Rock Festivali, “kamu güvenliğini bozduğu ve toplumun huzurunu kaçırdığı” gerekçesiyle yasaklamış. Yıllardır hiçbir sorun olmayan festival bu yıl mı sorun oldu? Gençler bunun hesabını sizden soracak, merak etmeyin!

CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik: Asıl derdin gençlerle, gençlerin eğlenmesiyle olduğunu biliyoruz. Konserleri, bahar şenliklerini hatta mezuniyetleri yasaklayarak kültürel savaş açtığınız gençler, eğlence hakkını söke söke alacak. En büyük festivali de sizden kurtulduğumuz gün yapacağız.

Yaşam tarzına müdahale yalanları üzerinden iğrenç bağımlılıkların ve haramların yaygınlaşmasını savunanların arasında CHP’den ırkçı Ümit Özdağ’a kadar uzanan bir yelpaze var! Haramları savunma yarışına girenleri gördükçe alınan kararın ne kadar doğru olduğu daha iyi anlaşılıyor!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum