1. HABERLER

  2. HABER

  3. Burhan Kuzu: AYM Yanlıştan Dönmeli
Burhan Kuzu: AYM Yanlıştan Dönmeli

Burhan Kuzu: AYM Yanlıştan Dönmeli

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen herhangi bir yeni başvuru halinde Twitter'ın yeniden kapatılabileceğini söyledi. Kuzu, "Yüksek Mahkeme'nin yanlıştan dönmesi inandırıcılığını arttırır." dedi.

09 Nisan 2014 Çarşamba 14:01A+A-

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ya da başka bir kurum, yetkili veya Türkiye’deki mahkemeler, alt mahkemeler Twitter ile alakalı bir soru gündeme gelirse her zaman kapatabilir. Hiçbir engel yok." dedi.

Kuzu, AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde soruları yanıtladı. Anayasa Mahkemesi'nin kararının yanlış olduğunu belirten Kuzu, Twitter'ın yeniden kapatılması kararı alınabileceğini savundu:

"Tabi ki alabilir. Vatandaş müracaat etmiştir. Kapatılmasını arzu eder ve TİB de kapatabilir. Çünkü bunlar hep söylüyorum ferdi başvuru. Yarın TİB de kapatsa Anayasa Mahkemesi tekrar karar verecek gibi kısır döngüye girer bu iş. İş baştan yanlış. O yüzden diyorum bu kurumun yeniden karar almasını engelleme. Çünkü ortada ticari bir tablo var. Twitter ile Türkiye arasında, haliyle bunun bir rayına oturup bu şekilde konuşulması lazım. "

Kuzu, Anayasa Mahkemesi kararının yanlış olduğunu belirtti, gerekçelerini sıraladı:

"İki tane kural koyduk. Bir; iç denetleme yolları tükenecek. İki; diğer mahkemenin yetki alanına girilmeyecek. Çok net Anayasa’ya bunu yazdık. Neresinden bakarsanız Twitter kararı küllen yanlıştır. Zaten içtihat oluşmamış, bir kararla oluşmaz içtihat. Yıllarca uygulama sonucu oluşur. Dolayısıyla bu kararından zaman içinde dönebilir. Biz onu bekleriz. Bir an önce zannediyorum ki Anayasa Mahkememiz bunu görür ve normal çerçevesine çeker bu kurumun uygulamasını. Anayasa Mahkemesi’nin yanlıştan dönmesi, bireysel başvurunun inandırıcılığını sağlar. 

Twitter'a tepki

Twitter'ın Türkiye'yi tanımadığını ve vergi ödemediğini belirten Kuzu, "Twitter'ın mahkeme kararlarını hiçe saydığını, Türkiye'yi adam yerine koymadığını" söyledi:

"Tüm Arap dünyasında bile Twitter adam yerine koyuyor o ülkeleri bizi saymıyor. Mahkeme de buna destek oluyor maalesef. Tablo bu. Evet, kararın milliyeti cibilliyeti olmaz ama zannediyorum herhalde mahkemeler kamu düzenini kamu yararını da bir anlamda önem arz ediyor. Sadece kişi hakları değil. Dengeyi iyi kurmak lazım."

Anayasa Mahkemesi’nin bu karardan sonra yeniden yapılandırılmasının düşünülüp düşünülmediği sorulan Kuzu, "Böyle bir çalışma yok" dedi.

Seçim sonuçları

Burhan Kuzu’ya ayrıca YSK kararlarının Anayasa Mahkemesi’ne taşınmasının mümkün olup olmadığı soruldu. Kuzu, "Yüksek Seçim Kurulu’nun kararları kesindir diyor Anayasa. Başka bir yere müracaat edilmez diye çok net hüküm koymuş. O konuda gidilememesi lazım." dedi. 

(Cihan Haber Ajansı)

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT