1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Burada Alman bulamazsınız!"
"Burada Alman bulamazsınız!"

"Burada Alman bulamazsınız!"

Türkiye’de ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının arttığı atmosferde Türkiye dışında yaşayan Türkiyelilerin hayatlarına dair yapılan paylaşımlar ilgiyle takip ediliyor.

25 Nisan 2022 Pazartesi 16:26A+A-

HAKSÖZ HABER

Bir sosyal medya fenomeni takipçilerinin “Almanya’da en çok nerede Türk yaşıyor” sorusuna çektiği videoyla cevap verdi. Yolda yürüyenlerin Türkiyeli olduğu semtte Alman bulmanın zorluğuna değinen sosyal medya fenomeninin videosu ırkçılar için bir anlam ifade eder mi?

"Burada Alman bulmak zor" diyen Özlem Dersim adlı sosyal medya fenomeni, caddelerdeki Türkiyelilere ait dükkanları ve Türkçe tabelaları takipçileri için kayda aldı.

Bölgenin neredeyse tamamının Türkiyeli esnaflardan oluştuğunu, yolda yürüyenlerin Türkiyeli olduğunu, Almanları bu bölgede görmenin zor olduğuna değinen sosyal medya fenomenin videosu yüzbinlerce beğeni aldı.

Dersim'in, Türkçe tabelalara ve karşılaştığı Türkiyelilere verdiği tepkiler ise bir hayli ilgi çekici bulundu. Sosyal medya fenomeninin videoda kullandığı ifadeler izleyenleri güldürürken zaman zaman eleştiriye maruz kaldı. 

Özlem Dersim paylaşımında, "Burada pek Alman bulamazsınız. Burası Avrupa'da Türklerin en çok yaşadığı yerlerden biri. Buraya geldiğiniz zaman yabancılık çekmezsiniz. Burası küçük İstanbul'dur. Görmüş olduğunuz gibi buraya gelirseniz hiçbir şekilde kaybolmuyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada tartışmalara konu olan Türkiyelilerin özellikle Avrupa ülkelerinde bulunması durumu, “o ülkelerin ihtiyacı var” diye yorumlanırken, yabancıların Türkiye’de bulunmaları ise hoş karşılanmıyor ve keyfi bir durum olarak lanse ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum